Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Minden, amit a fásításról tudni érdemes – Interjú kerületünk főkertészével, dr. Kerényi-Nagy Viktorral

2021. február 21., 13:54

A Mindenki Podcastja csatorna Zöldülő Óbuda beszélgetések sorozatának vendége ez alkalommal Óbuda-Békásmegyer főkertésze, dr. Kerényi-Nagy Viktor volt, akit többek között a kerületi fásítási programról kérdeztünk.

Önt is érdekli, hogy miért állnak a füves területek kopáron, fák nélkül, vagy hogy hogyan zajlik egy fasor pótlása? Tudja, miért érdemesebb alapfajokat ültetni?

Az interjúból megtudhatjuk egyebek mellett, hogy a környezet eltartóképessége és az ökológiai fülke hogyan befolyásolja az elültetésre szánt fák fajtáját, sőt az is kiderül, hogy a kerületi fásítási programban hogyan érvényesül Sir David Attenborough szemlélete a természet visszavadításáról.

Ha érdeklik Önöket a harmadik kerület közügyei, ha fontosnak érzik, hogy tájékozódjanak Óbuda-Békásmegyer fontosabb eseményeiről, programjairól, kérjük, iratkozzanak fel a Mindenki Podcastja csatornára (SoundCloud, Óbuda Média).

Ha szeretne értesülni Óbuda további zöldhíreiről, iratkozzon fel Zöldülő Óbuda hírlevelünkre!

A következő podcastban a Hintalovon Alapítvány NEMECSEK programjának koordinátora, Vaskuti Gergely lesz a vendégünk, akivel az óbudai gyermekvédelmi rendszer megerősítéséről beszélgetünk.

Tartsanak velünk!