Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Mindenkihez közel vinni a sportolás lehetőségét – Új vívótermet avattunk a kerületben

2021. június 10., 17:24

A harmadik kerületi Metropolis Vívó Club Egyesület új vívóteremmel várja a sportág iránt érdeklődőket. Az ünnepélyes szalagátvágáson dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is részt vett.

„Önkormányzatunk céljai között szerepel, hogy a sport legyen mindenkié, hogy mindenki felé közvetítsük a sport értékeit – mondta dr. Kiss László polgármester a kerületi új, Víziorgona utcai vívóterem átadó és névadó ünnepségén. – Metropolis Vívó Club Egyesület valóban mindenkihez közel viszi a sportolás lehetőségét. És nem csupán a mozgás szeretetét, hanem a sportszerűség szellemiségét is, amelynek egyik alapja a másik ember, az ellenfél tisztelete.”

Fodor Kende, a Metropolis Vívó Club Egyesület elnöke szintén üdvözölte az átadó ünnepségen résztvevőket, beszédében kiemelte, hogy munkatársaival együtt vallják, a vívás tömegsportként is működhet, és ezt a célt szolgálja új vívótermük megnyitása is.

Dr. Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség főtitkára pedig a mai naptól új vívóteremmel büszkélkedő kerületi sportegyesületünket abból az alkalomból is köszöntötte, hogy az immár öt esztendeje a hazai vívók „nagycsaládjának” a tagja.

„Mindig jó látni ilyen családias hangulatú sporthelyszínt – nézett körbe Fábián László, öttusázó olimpikonunk, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója az avató ünnepségen a teremben. – A gyerekek itt tehetik meg az első lépéseket a sport szeretete felé, és az itt töltött idő alatt ismerhetnek meg olyan értékeket, amelyek egy életen át elkísérik őket.”

A vívóterem névadója, Fuchs Jenő négyszeres olimpiai bajnok tűzzománc emlékplakettjének leleplezésével és ünnepélyes szalagátvágással zárult az alkalom.

 

Az új vívóteremet ünnepélyes szalagátvágással avatták fel

„Céljai között szerepel, hogy a sport legyen mindenkié”, dr. Kiss László

Fodor Kende, az egyesület elnöke a vívásra, mint tömegsportra tekint

dr. Tamás Henriette, a Magyar Vívó szövetség főtitkára szintén köszöntötte a terem leendő használóit

„A gyerekek itt tehetik meg az első lépéseket a sport szeretete felé”, mondta Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója