Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Mindenkit szeretettel várunk a Táncsics park és játszótér ünnepélyes megnyitójára

2022. március 3., 15:00

A békásmegyeri Táncsics Mihály utca, Ország út és Lukács György utca által határolt zöldterület fejlesztése tavaly kezdődött a Szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren című projekt keretében. A park és a játszótér elkészült, az ünnepélyes megnyitóra március 11-én, pénteken 14 órától kerül sor. Ha tehetik, jöjjenek el minél többen, tartsanak velünk, ingyenes programjainkra mindenkit szeretettel várunk!

A funkció nélkül zöldterület fejlesztése tavaly nyáron kezdődött, és a koronavírus-járvány ellenére idén február végére elkészült a mindenki számára sok-sok élményt ígérő rekreációs park és a játszótér.

A tervezés és a kivitelezés a lakossági igények figyelembevételével készült, így a megújult terület magában foglal parkosított részeket, napelemes közvilágítással és padokkal ellátott aszfaltos sétányokat, okospadot, ivókúttal és agilityelemekkel ellátott zárt kutyafuttatót (kisebb és nagyobb testű kutyák számára is), sport- és fitneszeszközöket (pingpong, teqball), valamint kamasz és kisgyermekek számára külön játszóteret is – megidézve a Keménykalap és krumpliorr cirkuszos, fagylaltos motívumait, és tisztelegve Óbuda-Békásmegyer 2020-ban elhunyt díszpolgára, Csukás István előtt.

A megnyitóra 2022. március 11-én, pénteken 14 órakor kerül sor. Az eseményen dr. Kiss László polgármester ünnepélyesen átadja a Táncsics parkot a nagyközönségnek.

Az átadást változatos programokkal és az aktív mozgáslehetőségek kipróbálásával szeretnénk emlékezetessé tenni. Szeretettel várunk mindenkit a megnyitóra!

 

Ingyenes programjaink:

14:00–14:30 Dr. Kiss László polgármester és Szabó Tímea országgyűlési képviselő megnyitóbeszéde, ünnepélyes szalagátvágás

14:30–18:00 Kék Pont Alapítvány, pop-up rádióállomás

14:30–18:00 Best Dog Kutyaközpont: agilitybemutató

15:00–18:00 A játszótéren lufihajtogatás, arcfestés, bohócműsor, vattacukor és szörp

16:00–18:00 Urban golf játék kipróbálása a Kék Pont Alapítvány szervezésében

16:00–18:00 Funkcionális edzés a fitneszparkban

 

 

Programok az ünnepélyes megnyitón