Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Mostantól a híreinket TV-n is nézheti!

2019. január 10., 10:51

2019-ben már a televízióból is nyomon követhetik Óbuda-Békásmegyer történéseit: a kerület közérdekű információi, aktualitásai, érdekességei rendszeresen megjelennek a Hegyvidék Televízió Híradójában, magazinjaiban. A körzeti televízió célja egybevág az önkormányzat törekvéseivel, miszerint minden olyan történésről szeretnénk beszámolni, amely pozitív hatással lehet a helyi közösségek kialakulására.

A Televízió 2017-ben megkapta körzeti televízió minősítést, műsorai minimum 95%-a közszolgálati funkciót látnak el. A tv hét minden napján új műsorral jelentkezik főműsoridőben: Budai Híradó című hírműsora naponta 15 percben új, aktuális információkat szolgáltat.

Emellett a televíziónak mintegy 12 féle tematikus műsora van: kulturális, gazdasági, közéleti, sport, családbarát, környezetbarát magazinokkal jelentkezik. Ebben főként helyi információkat, eseményeket mutat be, kisebb részben azonban helyet kapnak a Budapest egész területét érintő hírek is.

A televízió számára fontos, hogy a budai kerületekben élőket, így a III. kerületi lakosokat is minden olyan közéleti, kulturális, sport, vallási, oktatási témáról tájékoztassa, amelyeknek jelentőségük van, emellett aktuálisak, valamint pozitív hatással lehetnek a helyi közösségek kialakulására, a lokálpatriotizmus erősítésére. Elsősorban nem a szórakoztatás, hanem az információ továbbítása a cél, amely segítheti az önkormányzat közösségépítő törekvéseit is. Emellett a televízió által Óbuda-Békásmegyer hírei azokhoz az idősebb lakosokhoz is jobban, gyakrabban eljuthatnak, akik nincsenek jelen az online térben.

A budapesti 50 km-es agglomerációval együtt mintegy 320.000 háztartásba jutnak el a Hegyvidék Televízió műsorai. A III. kerületben ez több mint 63 000 háztartás elérését jelent. Jelenleg is folynak a kábelbővítési munkálatok a budai kerületekben, így a háztartások száma folyamatosan bővül.

A Hegyvidék Televízió adása már teljes Budapesten látható.

Hol elérhető?

  • A DIGI TV hálózatán a  410-es csatornahelyen,
  • a UPC digitális kábelén az 505 csatornán Budapest I., II., III., XII. kerületében, az analóg kábelén UHF 210,25 Mhz-en,
  • a TELEKOM IPTV-s hálózatán a 226-os csatornán,
  • az Invitel Zrt. kábelszolgáltató UHF 189,25 Mhz-én,
  • valamint a HelloDigital hálózatán.

A Hegyvidék Televízió élő adása megtekinthető a www.hegyvidektv.hu-n, illetve a youtube.com-on, ahol a korábbi műsorok is visszanézhetők.