Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Működnek a jelzőlámpák az Ürömi úton

2015. augusztus 18., 12:03

Bekapcsolták a jelzőlámpákat Csillaghegyen, az Ürömi út – Dózsa György út – Pusztakúti út csomópontjában. A műszaki átadást egy hónapos próbaüzem előzi meg.

Befejeződtek a jelentős forgalomkorlátozással járó munkálatok Csillaghegyen a Dózsa György út – Ürömi út – Pusztakúti út csomópontjában. A kereszteződésben a csúcsidőszakokban jelentkező torlódás és a HÉV átjáró zárva tartása idején tapasztalható forgalmi zavarok kezelése érdekében épült át a csomópont. A felszerelt jelzőlámpás rendszer folyamatosan figyeli a csomópont mind a négy ágát detektorokkal, kamerákkal, és a forgalom nagyságának valamint a HÉV átjáró átjárhatóságának figyelembe vételével határozza meg az egyes ágak zöld jelzéseinek hosszát. A csomópontban sávbővítésre is sor került, így az egyes forgalmi irányok szét lettek választva, a kanyarodó és egyenesen haladók nem torlasztják fel a mögöttes forgalmat. Ezzel a kialakítással az Üröm felől érkező jelentős gépkocsi forgalom átvezetése is rugalmasabbá és folyamatossá vált, mert a jelzőlámpák koordinálják majd az áthaladást. A gyalogos közlekedés biztonsága érdekében még két új gyalogos-átkelőhely létesült.

Csillaghegy, Ürömi út - Dózsa György út - Pusztakúti út jelzőlámpás csomópont
Csillaghegy, Ürömi út – Dózsa György út – Pusztakúti út jelzőlámpás csomópont

A végleges műszaki átadás előtt egy hónapig próbaüzemben működnek a forgalomtechnikai berendezések, ez alatt az idő alatt néhány hiányosságot még kijavít a kivitelező. Aszfaltozásra kell még számítani a Ráby Mátyás u. – Ürömi út csomópontjának területén is. Utóbbi helyen várhatóan az augusztus 25-i héten kezdődik a munka.