Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Munkahelyi gyermekfelügyeletet szervezhetnek a munkáltatók egy rendkívüli szünet vagy digitális oktatás idejére

2020. december 10., 11:07

A Magyar Közlönyben szerdán jelent meg az a kormányrendelet, amely meghatározza, milyen feltételek mellett szervezhetik meg a munkáltatók alkalmazottaik gyerekeinek felügyeletét, ha azok a veszélyhelyzet alatt rendkívüli szünet vagy digitális oktatás elrendelése miatt nem mehetnek iskolába, óvodába.

A rendelet szerint munkahelyi gyermekfelügyeletet a munkaadó kiscsoportos formában szervezhet, ha szükséges, akár vegyes életkori csoportokban is.

20 hónapostól 14 éves korig lenne erre lehetőség munkanapokon reggel 6 és este 18 óra között akkor, ha a szülő írásban nyilatkozik, hogy a gyerekénél betegségre utaló tünetekről nincs tudomása.

Ha a munkáltató munkahelyi gyermekfelügyeletet szeretne szervezni az alkalmazásában álló  szülőknek, azt „legkésőbb a tevékenység megkezdését megelőző napon” kell majd bejelentenie a települési önkormányzat polgármesterének, a fővárosban pedig a kerületi polgármesternek, valamint a népegészségügyi feladatkörében eljáró járási – a fővárosban kerületi – kormányhivatalnak.

Magyar Közlöny