Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Muskátli – idén másképp, biztonságosan

2020. április 28., 18:20

A veszélyhelyzet miatt az önkormányzat idén sajnos nem hirdethette meg a kedvezményes lakossági muskátlivásárt. Lehetőséget biztosított azonban társasházi közös képviselők számára muskátli igénylésre, hogy az idén se maradjanak virág nélkül a közösségi területek.

A tiszta, virágzó kerület fenntartása mindannyiunk közös érdeke, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata idén is tervezte a szokásos, kedvezményes lakossági muskátli vásár megtartását. A veszélyhelyzet miatt azonban sajnos az akciót nem lehetett megtartani.

Az önkormányzat lehetőséget biztosított azonban arra, hogy a társházak szépítsék, megújítsák környezetüket, muskátlival ültessék be a társasházaik közös tereit. A közös képviselőknek szóló felhívás értelmében meghatározott mennyiségű, (lépcsőházankét maximum 10 tő) muskátli igénylésre volt lehetőség. A virágokat a közös képviselők egyéni időpontban, az egészségvédelmi szabályok maximális betartásával vehették át a közterület-felügyelet Városfal utcai telephelyén.

A felhívásra több, mint félszáz közösség képviselője jelentkezett, reméljük ezzel az akcióval sikerült tavaszi hangulatot csempészni  lakóközösségük mindennapjaiba.