Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Műveltségi vetélkedő időseknek

2016. október 7., 13:27

Fazekas Mihály születésének 250. évfordulójára szervezett műveltségi vetélkedőt az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény szeptember végén.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény 2016. szeptember 29-én megrendezte idei második műveltségi vetélkedőjét a Kiskorona utcai Dísztermében, amely a hagyományokhoz híven egy jeles magyar személynek kíván emléket állítani. Ezúttal Fazekas Mihály életével és munkásságával ismerkedtek meg a nyugdíjas résztvevők az író születésének 250. évfordulója alkalmából. Fazekas Mihály irodalmi munkássága mellett a botanika tudósa, jeles közéleti ember volt, aki rendületlenül hitt a humanizmusban és a szebb jövőben. Az Intézmény tíz idősek klubjában és a Derűs Alkony Gondozóházban kerületünk több mint száz nyugdíjas polgára mélyítette el a Fazekas Mihállyal és legismertebb művével, a Lúdas Matyival kapcsolatos ismereteit. A felkészülés hetei alatt megismerkedtek a költő életművével, megnézték filmen és rajzfilmen is a Lúdas Matyit és olvasgatták mélyenszántó gondolatait verseiben is.

dsc_1317A zsűri sorai között üdvözülhettük Pőcze Mártát, az Óbudai Platán Könyvtár igazgatóját, Turnhauserné Bodó Juditot, az Óbudai Platán Könyvtár Csobánka téri fiókkönyvtárának vezetőjét, valamint Kökény Juliannát, a Békásmegyeri Művelődési Ház nyugalmazott igazgatóját. A műveltségi vetélkedőt a Meggyfa Idősek Klubja I. számú csapata nyerte, második lett a Kiskorona Idősek Klubja II. számú csapata, a harmadik pedig a Hatvany Lajos Idősek Klubjának III. számú csapata lett.

A résztvevőket emléklappal, a boldog nyerteseket oklevéllel és serleggel, valamint a Fővárosi Nagycirkusz „Lúdas Matyi a cirkuszban” című előadására szóló jegyekkel jutalmazta Müller Istvánné intézményvezető.

dsc_1343