Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nagy érdeklődés volt az Óbudai Egyetem 20. Állásbörzéjén

2018. március 4., 08:17

A Bécsi úti campus ismét megtelt ismert hazai és nemzetközi cégek standjaival, képviselőivel, akik két napon át várták a hallgatókat szakmai gyakorlati helyek és szabad álláshelyek kínálatával.

 <span style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” data-mce-type=”bookmark” class=”mce_SELRES_start”></span>

A kétnapos eseményt Kelemen Viktória, Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere és Dr. Gáti József, általános rektorhelyettes nyitotta meg. Az alpolgármester kiemelte, hogy „aki az átlagosnál több talentumot kapott, annak többet is kell visszaadnia saját szűkebb vagy tágabb közösségének. A család, a középiskola, majd az egyetemi oktatás által teremtett esélyek mind arra emlékeztetnek, hogy feladatunk van, mégpedig családunk és a magyarok közössége megelőlegezett bizalmának megszolgálása.”

A fiataloknak azt kívánta, ez a fajta patrióta szemlélet vezesse őket, amikor új munkahelyet választanak, s ne feledjék, hogy a nagy multinacionális cégeknél olyan kiváló tapasztalatokat szerezhetnek, melyek szerte Európában jól hasznosíthatók. Kelemen Viktória kiemelte, „a fiatalok Széchenyi István szellemi örökségét úgy őrizhetik meg, ha az új ismereteket előbb vagy utóbb, de itthon kamatoztatják. A közügyek alakítóinak ebben a tekintetben nem kisebb a feladata, mint hogy a magyar szakemberek itthoni boldogulását és Magyarország gyarapodását maradéktalanul összeegyeztessék.”

„Az Óbudai Egyetem stratégiájában színes, hallgatóközpontú felsőoktatási modell kialakítása és fejlesztése áll” – emelte ki Gáti József rektorhelyettes. „Egy olyan egyetem, amely hálózatos működésű, újszerű oktatási módszereket alkalmaz, gyakorlatorientált, az gazdaság igényeit kielégítő, magas szintű felsőoktatási szakképzést, alapképzést, mester- és doktori képzést, valamint nemzetközi szinten megvalósuló kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet folytat.” Megerősítette, hogy a gyakorlatorientált képzés fejlesztése eredményeként a következő tanév szeptemberétől Budapesten 194, Székesfehérváron további 177, összesen 371 duális gyakornoki hely várja az elsőéves hallgatókat.

A korábbi évekhez hasonlóan az egyetem duális partnerei és a képzési területekhez kapcsolódó nagynevű munkaadók jelennek meg. Az Óbudai Egyetem állásbörzéjén valamennyi munkaerő-piaci szektor képviselteti magát, így a világ vezető multijai, valamint a hazai kkv és állami szektor is megjelenik az eseményen. Az állami szférát és közszolgáltatókat képviseli például az Információs Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, az ELMŰ-ÉMÁSZ, a MAVIR, a MÁV-csoport.

A személyes találkozás lehetőséget ad a közvetlenebb kapcsolat kialakítására a hallgatók és a majdani munkaadók között. A börzén résztvevő cégek felmérhetik a diploma előtt álló diákok szakmai felkészültségét, tapasztalatát és a munkavállalással kapcsolatos elképzeléseiket, miközben bemutathatják cégüket az érdeklődő fiataloknak. A hallgatók a rendezvényen tájékozódhatnak a cégek által nyújtott lehetőségekről, a pályakezdőkkel, friss diplomásokkal szemben támasztott elvárásaikról.