Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nagy figyelmet fordítunk a kerület növényeinek öntözésére, gondozására

2021. július 14., 10:20

Az elmúlt hetek időjárási viszonyai miatt nagy hangsúlyt fektetünk a növények öntözésére, és igyekszünk minél többet megtenni a védelmük/gondozásuk érdekében. E munkában ötleteivel, szakmai iránymutatásával komoly segítséget nyújt dr. Kerényi-Nagy Viktor főkertész. 

Az önkormányzat szerződött partnere és a városüzemeltetés munkatársai mintegy 3200 fát öntöznek hetente egy, a kánikulai időszakban hetente két alkalommal. Egy-egy fa locsolására mintegy 60 liter vizet használunk el.

Virágágyást 1120 négyzetméteren öntözünk, ezeken a területeken mintegy 8100 tő növény vízellátásáról gondoskodunk. A virágágyás minden egyes négyzetméterére öntözéskor 30 liter vizet használunk fel.

Cserjét 450 folyóméteren, gyepfelületet (beépített automata öntözőrendszer segítségével) pedig mintegy 12000 négyzetméteren öntözünk.

A kerület több pontján összesen 136 kandeláberre helyeztünk ki 408 tő muskátlit, ezek rendszeres öntözéséről is gondoskodunk.

A kerület főkertészének szakmai iránymutatása mellett abból a célból, hogy lassítsuk/megakadályozzuk a föld kiszáradását, több ágyásba és a fák tányérjaiba mulcsot/kaszálási nyesedéket tettünk, és folyamatosan zajlik az ágyások gyommentesítése is.

Több helyszínen helyeztünk ki kísérleti jelleggel csepegtető rendszerű öntözőzsákot (összesen 40-et) a fák vízellátásának folyamatos biztosítására.

Az önkormányzati kezelésű területeken kívül több közhasznú egyesületnek is segítünk az általuk gondozott területeken lévő növények rendszeres öntözésében.

Köszönjük kollégáink és partnereink munkáját!