Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nagy lépés kis cipőben! – Új sportpályát avattunk a Szín-Kör-Játék Tagóvodában

2022. július 5., 15:04

Ismét változatos sportolási lehetőségekkel gazdagodott kerületi gyermekintézményünk. Ezúttal a Solymár utcai Óbudai Hétpettyes Szín-Kör-Játék Tagóvodában vehették birtokba a gyerekek a vadonatúj multifunkcionális pályát.

Kiss Anita intézményvezető házigazdaként üdvözölte az Óbudai Hétpettyes Szín-Kör-Játék Tagóvoda új multifunkcionális sportpályájának átadásán az óvodásokat és a közös ünneplésre érkezőket. Mint mondta, óvodai programjuk kiemelt része a mozgás, az aktív és egészséges életmód megszerettetése.

„Így a sport mellett a fenntarthatóság is szívügyünk, kertünkben mindig nő valami, most éppen epret és hagymát nevelnek a gyerekek.”

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere szintén köszöntötte a megjelenteket, elsősorban az óvodásokat, többek között sportélményeikről beszélgetett a kicsikkel.

Az Óbudai Hétpettyes Szín-Kör-Játék Tagóvodában a Nemzeti Ovi-Sport Program keretén belül építettük az új multifunkcionális sportpályát. Az átadón megjelent dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke és legnagyobb örömünkre az alapító Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolójának fia, ifjabb Buzánszky Jenő szintén, aki maga is részt vesz az alapítvány munkájában, amelynek mottója: nagy lépés kis cipőben.

Az óvodai csoportok kedves, színes népi játékokat felelevenítő műsora zárta az átadóünnepséget.

Az alapítvány működéséhez kapcsolódó Nemzeti Ovi-Sport Program keretén belül olyan sportpályák létesülnek, amelyek lehetőséget biztosítanak, hogy az óvodások különböző sportágakban fejleszthessék képességeiket. Az óvodapedagógusok pedig önálló képzés segítségével sajátíthatják el ehhez a speciális módszereket.

Idén tavasszal alakítottuk ki az új sportpályát, amely a labdarúgás mellett alkalmas kézilabda, kosárlabda, röplabda és lábtenisz gyakorlására is, valamint eséstanoktatásra, ügyességi és mozgáskoordinációs feladatok végzésére.

Legutóbb az Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda Szél utcai telephelyén épült a gyermekek számára hasonló multifunkcionális sportpálya.

A pályázaton részt vevő óvodák fejlesztése Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat mellett a támogatást felajánló vállalkozás és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány összefogásának köszönhetően valósult meg. A Szín-Kör-Játék Tagóvoda mostani gyarapodását a Divinus-Római Kft. társasági adó-felajánlásának támogatásával jöhetett létre.

A III. kerületi Önkormányzat az idei évben is pályázik egy újabb ovifoci pálya létesítésére, a Pitypang Művészeti Óvoda, Gyöngyforrás Tagóvoda (1031 Budapest, Dósa u. 4.) udvarára beadott sportpálya-telepítési pályázat jelenleg elbírálás alatt van.