Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ne látogassanak ki a Római-partra a húsvéti hétvégén!

2020. április 9., 09:41

A III. kerületi önkormányzatnak szívügye a Római-part. Megértjük azokat, akiket rabul ejt e terület szépsége, a Duna közelsége. Most mégis arra kérünk mindenkit, a hosszú hétvégén ne látogassanak el hozzánk.

A III. kerületi önkormányzatnak nincs jogosultsága lezárni a Római partot, ha tehetnénk, megtennénk. Éppen ezért az emberek józan belátásban bízunk. Köztudott, hogy Magyarországon kijárási korlátozás van érvényben annak érdekében, hogy a koronavírus járvány terjedése lassítható legyen. Ezek a szabályok értünk vannak!

Habár a hetek óta tartó korlátozás mindenki számára nehéz teher, nyomatékosan kérjük, hogy a szabályokat tartsák be és a húsvéti hétvégén se menjenek a Római-partra.

A múlt hétvége tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan nem tudtak ellenállni a jó idő és a vízpart csábításának, és tömegével látogattak ki a Római-partra. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy ez veszélyes, mert lehetőséget ad a megfertőződésre, a vírus továbbadására. A kijárási korlátozás idején érvényben lévő szabályok betartatása érdekében a rendőrségtől fokozott ellenőrzést kérünk.

Óvatosságot és felelősségteljes viselkedést kérünk az egészségügyi sétát tevőktől is. Se a kiránduló utakra, se a Hajógyári szigetre ne induljanak el csoportosan, ne tömörüljenek, másoktól legalább 1,5 méter távolságot tartsanak. Egyre nő a megbetegedések száma, kérjük ne kockáztassák se saját maguk, se mások egészségét!

dr. Kiss László

polgármester