Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Négy generáció egy asztalnál

2017. március 2., 16:46

100. születésnapja alkalmából, családja körében köszöntötte Szűcs Pálné Irénke nénit az önkormányzat nevében Bús Balázs polgármester.

Bús Balázs polgármester virággal és Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével köszöntötte Irén nénit otthonában.

Szücs Pálné Irénke néni 1917. március 1-jén Kispesten született, ott nőtt fel, öten voltak testvérek. Polgári iskolát végzett, ezután 1940-ben férjhez ment Szücs Pál faszobrászművészhez, friss házasként költöztek a Wekerle-telepre.

Lányuk 1942-ben született. Néhány évvel később élelmiszerüzletet nyitottak a környéken. Irénke néni vezette a boltot, a férje beszerzéssel foglalkozott, emellett hobbijának élt és szép fafaragásokat készített a család és az ismerősök örömére. Az 1950-es években a boltot államosították.

Irénke néni otthon nevelte a kislányát – időszakosan közértben eladóként dolgozott –, férje a Faszobrász Szövetkezetnél helyezkedett el.

1974-ben a család Óbudára költözött a Kiskorona utcába, egy tágasabb, szép lakásba. Irénke néni azóta is itt él, utolsó munkahelye is a kerületben volt. A Szent Margit Kórházban dolgozott ruhatárosként.

Nagy örömmel fogadta unokája születését, akinek nevelésében-gondozásában aktívan részt vett, ezzel is könnyítve lánya és veje szülői terhein.

Sajnos közel 15 éve, hogy egyedül él, mert 63 boldog házasságban töltött év után, 2003-ban szeretett férje elhunyt.

Jelenleg napjai csendesen telnek, a közelben lakó lánya gondoskodik róla, aki szinte az egész napot édesanyja mellett tölti.

Az unoka és a két kis dédunoka is gyakran látogatja a nagymamát, illetve dédnagymamát és kölcsönösen nagy örömüket lelik egymás társaságában.

Isten éltesse Irénke nénit!