Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Négy új villamos állt forgalomba az 1-es villamos vonalán

2020. október 12., 15:48

Négy új, hosszú CAF villamos állt forgalomba 2020. október 12-én, hétfőn Budapesten. Az új szerelvényekkel hétfőn déltől az 1-es villamos vonalán utazhatunk.

 „A mai napon négy új, gyönyörű, alacsonypadlós, korszerű CAF villamost adunk át a közösségi közlekedésnek. Budapesten az elmúlt években elindult intenzív járműparkfejlesztés nagyon sokat javított a fővárosi közösségi közlekedés színvonalán. Azon dolgozunk, hogy újabb és újabb ilyen korszerű járműveket tudjunk forgalomba állítani a fővárosban” – jelentette be a budafoki villamoskocsiszínben tartott sajtótájékoztatón Karácsony Gergely.

További huszonkét jármű várhatóan novembertől áprilisig folyamatosan követi majd a most átadott szerelvényeket: a szükséges hatósági vizsgák és engedélyek megszerzése után további egy hosszú villamos az 1-es vonalán, huszonegy rövid villamos pedig ideiglenesen a budai fonódó hálózaton, illetve a 3-as vonalon, véglegesen pedig az 50-es és 56/56A vonalakon bővíti az alacsonypadlós szolgáltatást.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a budapesti járműállomány fejlesztése elengedhetetlen. „Bár most villamosokat adunk át, azt is fontos tudni, hogy a CAF villamosok beszerzésére irányuló projekt része a budapesti trolihálózat fejlesztése is. Azon dolgozunk, hogy az előző városvezetés által megkötött szerződések érvényesítésével új trolibuszokkal is szolgálhassunk Budapestnek, hiszen 51 újabb villamos és 50 újabb troli beszerzéséről még tavaly döntött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa” – emlékeztetett.