Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nemzetközi Oltóhely a Szent Margit Rendelőintézetben

2019. március 22., 13:05

Hosszabb utazás, vagy egzotikus úti célok előtt érdemes felkeresni a rendelőintézet oltóhelyét, ahol szakemberek személyre szabottan állapítják meg, milyen oltásokra van szükség ahhoz, hogy elkerüljük az egészségügyi kockázatokat a nyaralás ideje alatt.

Amint beköszönt a jó idő, egyre több ember választ magának úti célt a nyaraláshoz. Sokakat a különböző kultúrák, az egzotikus világok, tájak megismerése vonz, mások a gasztronómia vonalán indulnak kalandozásra. Egyet azonban mindenképpen számba kell venni akkor, amikor az ember egzotikus tájakat keres fel: az ismeretlen világ, kultúra, ételek nem csak az embereknek, hanem az immunrendszernek is ismeretlen, így nem szabad útnak indulnunk anélkül, hogy kellően felkészülnénk testünk védelmének érdekében.

Ha Például Ázsia, Afrika, India vagy Dél-Amerika valamely állomása a cél, mindenképpen célszerű szakorvossal konzultálni arról, milyen veszélyek leselkedhetnek ránk az adott országban, kontinensen, hogy hogyan tudjuk megelőzni a bajt anélkül, hogy az örömteli napok betegségbe sodornának minket. Fontos tudnunk, hogy hol mivel állunk szemben és ezek ellen hogyan tudunk védekezni!

A Szent Margit Rendelőintézetben működő Nemzetközi Oltóhely közegészségügyi és járványügyi orvosa mindenkinek azt javasolja, hogy már az utazások tervezésekor, a célország kiválasztásakor számoljanak az egészségügyi kockázatokkal, vegyék figyelembe, hogy milyen oltások javallottak vagy kötelezőek és az egzotikus utazások előtt legalább 6 héttel kérjenek időpontot egy konzultációra, ahol minden kérdésre választ kaphatnak.

A tanácsadás minden esetben személyre szabott, több tényező figyelembevételével történik, például az utazás időpontja és időtartama, a várható körülmények, az utazó kora, valamint egészségügyi állapota (krónikus betegség, állandóan szedett gyógyszerek, műtétek, allergia, stb.), várandósság lehetősége és természetesen az eddig oltások is mind-mind szerepet játszanak abban, hogy végül az utazni vágyó kalandornak milyen oltást javasolnak a szakemberek.

Fontos információk utazás előtt:

  • A Nemzetközi Oltóhely rendelési helyszíne: Szent Margit Rendelőintézet – 1032 Budapest, Vörösvári út 88-96. fszt. 014-015. Az Oltóhely nem beutaló köteles, elegendő telefonon időpontot egyeztetni (+36 1 388 91 80 / 128-as mellék, amely hétfőn és csütörtökön 17-19 óra között hívható) vagy e-mailben az elojegyzes@obudairendelok.hu címen)
  • A Nemzetközi Oltóhelyen konzultációs lehetőséget biztosítanak és az utazása előtti oltásokat be is adják, hiszen a helyszínen rendelkezésre állnak a vakcinák
  • Az utazással kapcsolatos oltásokat és tanácsadást a társadalombiztosító nem finanszírozza, nem vonatkozik rájuk a közgyógyellátási kedvezmény, az Oltóhelyen jelenleg csak készpénzes fizetés lehetséges
  • A Nemzetközi Oltóhelyre érkező pácienseink számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosított a Rendelőintézet előtti, sorompóval védett parkolóban

Legyen szerepe a nagy utazások tervezgetésében egészségünknek is, hogy a kaland úgy váljon valóra, ahogy azt megálmodtuk és úgy emlékezhessünk egy-egy egzotikus utazásra, mint életünk nagy élményére!