Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Népdalcsokor a Hangolódj rá! program második előadásában

2021. március 15., 16:45

A Hangolódj rá! programsorozat következő állomásán a zene egyik legkifejezőbb, legőszintébb formájában, a népdalban gyönyörködhetünk.

“A jó zene segít elszakadni a mindennapok küzdelmeitől, egy-egy dallam, egy-egy összetett zenei élmény képes arra, hogy a segítségével valami ősit éljünk át.

A koronavírus miatti veszélyhelyzet már csaknem egy éve tart bennünket állandó, kimerítő készültségben. A zenére és a zene által keltett érzésekre nagyobb szükségünk van, mint valaha. Bár az idei évben nem élvezhetjük élőben a Hangolódj rá! program műsorait, a gyönyörű muzsika, a fiatalok sugárzó tehetsége, játékuk varázsa még így felvételről is hihetetlen erejű. Köszönettel tartozunk minden pályázónak!

Szívből kívánom Önöknek, hogy hallgassák és élvezzék ezeket a valóban egyedülálló produkciókat!”

dr. Kiss László

polgármester

 

Az Óbudai Árpád Gimnázium diákjai az Aranykakas, aranytyúk című kalotaszegi népdalcsokorral örvendeztetik meg a hallgatókat a Hangolódj rá! programsorozat második műsorszámában. A népdal önmagában is a lélek legmélyére ható zenei műfaj – könnyen azonosulhatunk vele jó- és rosszkedvünkben egyaránt.

Az Aranykakas, aranytyúk címet viselő dalcsokor felöleli az élet minden területét, szerelmet, boldogságot, vidámságot, de a bánatot, a csalódottságot, a félelmet is. Az Árpád Gimnázium fantasztikusan koreografált videója méltó keretet ad a diákok szívet-lelket melengető előadásának.  A program egyedi élményt nyújt minden zenekedvelőnek, de azok is élvezettel hallgathatják és nézhetik az előadást, akik nem rajongói a műfajnak.

Sajnos a pandémiás helyzet nem teszi lehetővé az élő zenei élményt. A zene ugyanakkor, még így felvételről is, olyan érzéseket tud kiváltani az emberből, mint semmi más. Ezért is fontos lehetőség az itt élő fiataloknak, hogy megcsillogtathassák tudásukat a hasonló korban lévő társaik felé, akik számára a zene erejével kifejezhetik magukat, és egy évszakokon, viszontagságokon átívelő kulturális élményt adhat nekik.

(ÓBIÖK)

A megkapó műsort az Árpád Gimnázium Kis- és Nagykórusának 7–11. osztályos tanulóinak és a részben az Árpád Gimnáziumban tanuló Kapisztrán zenekar tagjainak előadásában láthatják. Felkészítő tanáruk Kúnné Kocsis Erzsébet énektanár, karvezető volt.

Fogadják szeretettel az előadást!