Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nyári megújulás a közintézményekben

2019. július 22., 14:35

Az idei tavaszi-nyári időszakban összesen 17 kerületi közintézmény több mint 50 épületében végeznek felújítási munkálatokat Óbuda-Békásmegyeren: többek között orvosi rendelők és óvodák is megújulnak.

Az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. tájékoztatása szerint a legfőbb szempont mindenhol az érintett épületekben zajló tevékenység körülményeinek javítása, az oda járó gyermekek, illetve felnőttek számára pedig egy korszerűbb és biztonságosabb környezet kialakítása. A tetőszigetelések felújítása, a nyílászáró- és burkolatcserék, a vizesblokkok rendbe tétele, a több ezer négyzetméternyi falfelület tisztasági festése, az óvodai homokozók fölé napvitorlák kihelyezése, új gyermekorvosi rendelőhelyiség, valamint óvodai játszó csoportszoba kialakítása, s mindemellett az egyik legnagyobb forgalmú kerületi háziorvosi rendelő várójának komplett felújítása mind fontos elemei ennek a munkának. A tervek szerint július 27-én elkezdődik ugyanis a Szentendrei út 2/a alatti felnőtt háziorvosi rendelő várójának felújítása. A munkálatok során a jelentősen elhasználódott és nehezen tisztán tartható csempeburkolat, valamint a mennyezeti lámpa komplett cseréje, mindemellett a váró teljes újrafestése megtörténik. A régi székek helyére újak kerülnek. A munkálatok kizárólag hétvégente, összességében várhatóan egy hónapon át zajlanak. Az említett hétvégéken vasárnap este mindig nagytakarítást végeznek, hogy a hétfőn induló rendelések zavartalanságát biztosítsák.

A szakemberek arra törekszenek, hogy az érintett intézmények, az ott dolgozók és az ott megfordulók leginkább a felújításból fakadó pozitív változásokkal találkozzanak. A munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségekkel kapcsolatos megértésüket előre is köszönjük!

Az eddig elkészült munkákat az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. Facebook oldalán is megtekinthetik.