Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nyári szünet a bölcsődékben

2019. március 6., 12:27

2019-ben július 22-től augusztus 23-ig lesznek zárva az Óbudai Egyesített Bölcsődék intézményei, ügyeletet négy bölcsődében biztosítanak. Az öt hetes szünet idején végzik el az intézményekben a szükséges karbantartásokat, tisztasági festéseket.

Február 7-én határoztak a képviselők az Óbudai Egyesített Bölcsődék nyári nyitvatartási rendjéről. A döntés értelmében a szülőkkel, valamint a kerületi óvodákkal történt előzetes egyeztetés alapján az idei évben július 22-től augusztus 23-ig, 5 héten keresztül lesznek zárva az intézmények. A nyári időszakban a sok családban nehézséget okoz a kisgyermekek felügyelete, ezen igyekszik segíteni az az önkormányzat azzal, hogy a fenti időszakban négy bölcsőde is üzemel, ahol a gyerekeket fogadni tudják.

Az ügyelet az Arató, a Solymár, a Szérűskert, valamint Szél Bölcsődékben lesz biztosítva.

Az ügyeletet azok a családok vehetik igénybe ahol a szülők nem tudják megoldani gyermekük napközbeni ellátását a nyári szünetben. A nyári bölcsődei ügyelet nagy segítség a szülőknek, de a gyermekeknek nehéz ebben a kicsi korban az új helyzethez alkalmazkodni. A tapasztalat azt igazolja, hogy a szülők is ilyenkor veszik ki a szabadságukat, a család együtt van.

Az Óbudai Egyesített Bölcsődék vezetése arra kéri a szülőket, hogy ügyelet iránti igényüket a bölcsőde vezetője felé jelezzék.