Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nyári táborok Óbudán

2016. május 31., 08:00

Az önkormányzat intézményei számos táborozási lehetőséget kínálnak a nyári szünetre. Az általános napközis tábortól kezdve, a tematikus művészeti táborokon át, a speciális foglalkozásokig terjed a kínálat.

Összeállítás a kerületi nyári önkormányzati napközis táborról

Barátság-Park-promo-képek-1024x379Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata minden évben a tanév végét követően nyári napközis tábort tart fenn, amely idén 2016. június 27-én kezdődik meg és tart nyolc héten át 2016. augusztus 19-ig. A tábor két helyszínen várja a gyerekeket:

  • Laborc utcai tábor – 1037 Bp., Laborc u. 2.
  • Kiserdei tábor – 1039 Bp., Királyok útja 178.

A táborban való részvételre, azok a kerületi fenntartású iskolák tanulói jogosultak, akik tanulói az intézménynek az utolsó tanítási napon. Azokat a gyerekeket, akik a 2015/2016. tanévben hetedik osztályt végeztek, és még nem töltötték be 15. életévüket a táborban fogadni tudjuk, azonban a 8. osztályt végzett tanulót nem áll módunkban fogadni a nyári táborban.

Részvételi díj: A tanügyi nyilvántartásban nem kerületi lakóhellyel rendelkező gyermekek részvétele a táborban a napi étkezési költségen felüli 1.800 Ft/nap napidíj megfizetésével történhet. A díj befizetését az étkezés megrendelésével/befizetésével egyidejűleg lehet megtenni. A lakóhely ellenőrzése a lakcímkártya jelentkezéskori bemutatásával történik.

A táborban a gyermekek részére napi háromszor étkezést biztosítunk, amely megegyezik az iskolában az évközi ellátással, annak költségtérítésével.

A részvétel feltételeit az alábbi táblázat foglalja össze:

A gyerek kerületi lakos NEM kerületi lakos
kerületi iskolába jár A nyári táborokban ingyenesen vehet részt és az étkezési díja a tanév idején fizetett összeggel megegyező. A tábort napi 1800 Ft napidíjért veheti igénybe (ez heti 9000 Ft), az étkezése a tanév idején fizetett összeggel megegyező.
NEM kerületi iskolába jár A tábort ingyenesen veheti igénybe (a lakcímkártyán III. kerületi lakhely szerepel), az étkezésért a gyerek az év közben őt megillető kedvezményekkel számított térítési díjat fizeti. a táborban való részvétel nem lehetséges

A gyermekeket a kerületben működő sportegyesületek együttműködésének köszönhetően sokszínű sportprogrammal várjuk. A Kiserdei táborhelyszínen a programok kiegészülnek a Duna-parti kajak-kenu és evezés sportágakkal foglalkozó sportegyesületek programjaival. Jó időben a játék a vízben a legjobb, a strand a Laborc utcai táborban a tábor területén belül az Óbudai Szabadidőparkban helyezkedik el, a Kiserdei Nyári Napközis táborban a gyerekek heti három alkalommal a Pünkösdfürdői Strandot látogathatják. Több III. kerületi Intézmény közreműködésével a résztvevők hasznos ismeretekre tehetnek szert.

További információk a táborról a www.obudasport.hu oldalon elérhetőek.

Siófok-Sóstó

sóstói illAz Óbudai Sport és Nonprofit Kft. Siófok-Sóstón üzemeltet nyári tábort. 2016 nyarán a gyerekek 6 héten keresztül nyaralhatnak a magyar tenger partján. Táboruk június 20-tól július 31-ig, heti turnusonként átlagban 100-150 gyerek nyaralását biztosítja. A gyerekek 15 darab kőházban, 10 parasztházban és 70 sátorban élvezhetik a nyár legjobb pillanatait. A tábor környezetében van salakos focipálya, strandröplabda pálya, billiárd és csocsó. A tábor egész területe hangszórókkal ellátott. Retro és mai slágerek hallgatásával rendkívül élvezetes a nyaralás. Minden héten különböző esti, illetve délutáni programokat szerveznek. Zenés táncos rendezvény, karaoke, szabadtéri filmvetítés, szabadtéri versenyek, mind-mind a gyerekek kikapcsolódását és szórakozását szolgálja.
Érdeklődni bodrogi.marcell@obudasport.hu email címen vagy a 06/1-388-9770 telefonszámon lehet. További információ: www.obudasport.hu

Óbudai Múzeum: „Játék a városban”

obudai_muzeumMúzeumi napközi az Óbudai Múzeumban 7-10 éves gyerekeknek
Időpont: 2016. június 27.-július 1.
A tábor idén a játékokat állítja középpontba, hiszen múzeumunk új állandó tárlatot nyit június 21-én. Új kiállításunkban a polgári játékkultúrát mutatjuk be a 19. század végétől az 1980-as évekig bezárólag.
A táborban idén is nagy szerepe lesz az alkotómunkának, hiszen minden nap az adott témához kapcsolódó kézműves foglalkozásokat tartunk, vagyis idén saját készítésű játékokat készítünk.
Ügyelet: 8-16.30 h
Foglalkozások: 9-15 h
A tábor ára: 13000 Ft/fő/5 nap (testvéreknek 12.000 Ft/fő), amely tartalmazza a napi egyszeri meleg étkezést is.

További információ: www.obudaimuzeum.hu

Goldberger Textilipari Gyűjtemény: „Textil? Nyomás!”

goldbergerMúzeumi napközis alkotótábor a Goldberger Textilipari Gyűjteményben
11-14 éves korú gyerekeknek
Időpont: 2015. július 13-17. között.
A tábor során minden nap többféle textilekkel kapcsolatos alkotást készítenek. A különféle technikák megismerése révén a hét végére szinte maguk is textil művészekké válnak, így a pénteki napon kiállítást is rendeznek saját műveikből. Szeretnénk, hogy minden alkotni vágyó gyerek megismerhessen olyan technikákat, melyekre az iskolában nincs mód. Kipróbáljuk a textilfestést, készítünk textilből ékszert és különböző dísztárgyakat, valamint belekóstolunk a textil újrahasznosításába is.

További információ: www.textilmuzeum.hu

Esernyős: Kalandra fel! – Komplex művészeti alkotótábor gyerekeknek

muvesz-tabor-logokkalUtazzunk el együtt képzeletben és valóságban egyaránt; kapaszkodjunk bele egy esernyőbe, engedjük, hadd vigyen minket a szél! Ha velünk tartasz elrepülhetünk a mesék világába, más-más szereplő bőrébe bújhatsz, izgalmas alkotásokban próbálhatod ki magad. Kezdjük együtt a nyarat egy csodálatos utazással! Komplex művészeti tábor személyiségfejlesztő módszerekkel: mese – dráma- alkotás. Kikkel? Fekete-Horváth Erika művészettörténész, népszerű gyerek művészeti könyvek szerzője (Két egér sorozat), múzeumpedagógus; Káposztássy Krisztina rajztanár, képzőművész, rajzszakkörök vezetője, múzeumpedagógus; Márkus Laura alkalmazott grafikus, művésztanár, múzeumpedagógus; Péterfy Melinda művészettörténész, művészetterapeuta, gyerekdramatista, múzeumpedagógus

A tábor időpontja: június 20. – június 24.
Helyszín: Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont (1033 Budapest, Fő tér 2. www.esernyos.hu)

A tábori program hétfőtől péntekig, minden nap 9.00-16.00-ig tart. A gyerekek létszáma: 20 fő. Korhatár: 6 éves kortól 12 éves korig. A tábor részvételi díja: 25.000 Ft/fő, testvéreknek 22.000 Ft/fő. Az ár tartalmazza a helyszíni étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna, egyéb finomságok) és a kézműveskedésnél felhasznált anyagokat.

Bővebb információ és jelentkezés az alábbi elérhetőségen: Márkus Laura: Telefon: +36 30 232 6894; E-mail: laura.markus@t-online.hu, Péterfy Melinda Telefon: +36 20 411 3583

Csillaghegyi Közösségi Ház

Nyári napközis gyermektábor Csillaghegyen 6-14 éves gyermekek számára
Cím: Budapest, 1039. Mátyás király u. 11-15.

A tábor programjából: Drámajáték, közösségi játék, képzőművész műhely, öko játszóház, bábkészítés, bábozás, hagyományőrző kézműves foglalkozások, népmese, népi játék, néptánc, logikai játékok, divattervezés, angol nyelvű társasjáték, kertészkedés, kütyü szakkör, sakk, természettudományos műhely sok kísérlettel, felelős állattartás, cirkusziskola.
Pénteken 16 órától táborzáró családi játszóház

További részletek ITT

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ tervezett nyári táborai

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ 3 nyári tábort tervez az általa gondozott 50 rászoruló gyermekeknek. Mindhárom táborban arra törekszünk, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt azon a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek. Az Erzsébet tábort júniusban, az Átmeneti Otthon napközis táborát júliusban, a RING tábor pedig augusztusban szeretnénk megvalósítani az alábbiak szerint:

  • Erzsébet –tábor- Mesés nyár vár ránk alprogram

Az intézmény 2016.06.26-2016.07.01 között 30 gyermeket táboroztat Fonyódligeten. Az Erzsébet program keretén belüli táborba a RING, a CSÁO-GYÁO, valamint a Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ 10-10 gyermeket delegál. Igyekeztünk életkorban homogén csoportot kialakítani, így a résztvevők életkorát 8-15 év között határoztuk meg. Várhatóan ekkor többen először fogják látni a Balatont és élvezni a kézműves-, kirándulással és sportprogramokkal tarkított tematikus kikapcsolódást.

  • Átmeneti Otthon nyári tábor

A Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona 2016.07.24-2016.07.31-e között 10 gyermek számára napközis tábort szervez. A tábor keretén belül a gyermekek ellátogatnak a Margitszigetre és a Hajógyári-szigetre, a Római Kalandparkba, a Pünkösdfürdői strandra, a Kopaszigátra, a szentendrei Skanzenbe, valamint a Normafához egyaránt.

  • Ring nyári tábor

A gyermek és ifjúsági közösségi tér munkatársai 2016.08.08.-2016.08.16-a között 10 gyermek számára szerveznek napközis tábort. Ennek keretén belül a gyermekek ellátogatnak a Gőtés-tóhoz, a Spider Club Falmászó parkjába, a Római Kalandparkba, a Margitszigetre, a Pünkösdfürdői strandra, a Hajógyári-szigetre, a visegrádi Fellegvárba és bobpályára.

A három nyári tábor zárt, a résztvevő gyermekeket az intézmény szakemberei delegálják. A részvétel a gyermekek számára térítésmentes, mivel pályáztunk a szállás- és a programok, valamint az ellátás költségeinek fedezésére egyaránt.

Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ

Június 13-17. Balaton-sóstói üdülés 20 fő enyhe értelmi sérült számára. Program: strandolás, kirándulás Keszthelyre (kastély és a Georgikon megtekintése), vidám vetélkedő, esti tánc, napközbeni sportolási lehetőségek kihasználása (asztali tenisz, foci stb.)