Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nyári táboroztatásra és zöldítésre is kapnak támogatást a civilek

2022. június 2., 09:56

A képviselő-testület 2022. május 26-iai ülésén döntés született az alapítványi támogatások megítéléséről is. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat két nagyon fontos területet, a gyermekek nyári táboroztatásárát és a kerület szépítését is támogatja a döntéssel.

Az alapítványok támogatására közel 9 millió forintot szavazott meg a testület, melynek jelentős részét a nyári táboroztatásra kedvezményt biztosító civil szervezetek kapják, akik vállalják, hogy III. kerületi gyermekek nyári táboroztatásához kedvezményt biztosítanak. A támogatások 10 százaléktól 50százalékig terjedhetnek, ám a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kisgyermekek esetében 50%-100%-ig terjed a támogatás mértéke. A szülők többek között dzsúdó, erdőjáró, kenutáborok közül válogathatnak.

A “Fogadj örökbe egy zöldterületet” című felhívásra beérkezett pályázatok közül három alapítvány is támogatásban részesült, a kerület zöld fejlesztését elősegítendő. A támogatottak között olyan civil szervezetek is vannak, akik több éve rendszeresen örökbe fogadnak egy területet, amit folyamatosan gondoznak, szépítenek.

A döntéshozatal során egy, a Laborc Általános Iskolát fenntartó alapítvány a polgármesteri keret terhére visszamenőlegesen részesült támogatásban az iskola május 7-ei 15. születésnapja alkalmából a szülőkkel szervezett 400 fős családi nap megvalósításához.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat köszöni a civilek segítségét és közreműködését.

Számítunk egymásnak.