Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nyert a Holdudvar és a Derű utcai park

2017. április 12., 08:00

A Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt TÉR_KÖZ 2016 pályázatra Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata négy pályázatot nyújtott be 2016 novemberében, melyek közül kettő nyert támogatást.

A fővárosi közgyűlés a héten megszavazta a 2016-os TÉR_KÖZ pályázatok eredményét, ahol budapesti kerületek pályázhattak városrehabilitációs beavatkozásokra. A pályázat célja, hogy olyan közterületek és középületek jöjjenek létre, amelyek bárki számára nyitva állnak és erősítik a közösségi életet. A közterületek esetén fontos a gyalogos- és kerékpárosbarát kialakítás és az akadálymentesség. A 42 projektből 32 kapott támogatást.

A Holdudvar park tervezett átalakítása

Sokak régóta dédelgetett álma válhat ezáltal valóra, ugyanis a pályázatnak köszönhetően megvalósulhat a 2015-ben közösségi tervezés keretein belül megálmodott Holdudvar park revitalizációja, mely a pályázatok között a legnagyobb összegű, 449 000 000 Ft támogatást nyerte el, valamint a Derű utcai park felújítása, mely 90 000 000 Ft értékű támogatás segítségével újulhat meg.

A Derű utcai park látványterve

Az idei évben a két beruházás előkészületi munkálatai fognak lezajlani, a kivitelezés pedig várhatóan 2018 folyamán veheti kezdetét. A két terület rehabilitációjáról folyamatosan hírt adunk az Óbuda újságban, valamint az www.obvf.hu és www.obuda.hu oldalakon