Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Bús Balázs nyílt levele a lomtalanítás kapcsán

2017. március 24., 12:20

A lomtalanítás során áldatlan állapotok alakultak ki Óbudán és Békásmegyeren, a jelenlegi formában nem kívánatos, azt a jövőben nem támogatja – fogalmazott az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához írt levelében a polgármester.

Nyílt levél Csontos Istvánhoz, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához

Tisztelt  Vezérigazgató Úr!

Az idei évi lomtalanítás kapcsán olyan állapotok alakultak ki Óbudán és Békásmegyeren, melyeket szóvá kell tennem. Előtte azonban szeretném megköszönni az FKF korrekt munkáját és együttműködési készségét. Gyors reagálásuknak köszönhetően sikerül az illegálisan lerakott szemetet eltávolítani és a III. kerületet tisztán tartani.

A lomtalanítás időszakában sajnálatos módon azonban kritikus közállapotok alakultak ki, a kirakott lomok környékén bűnözői csoportok terrorizálják a kerület lakóit, ami számomra elfogadhatatlan. Meggyőződésem, hogy a lomtalanítás jelenlegi gyakorlata tarthatatlan, azt radikálisan meg kell változtatni. Javaslom, hogy más városok mintájára a lakosok, társasházak egyedi bejelentése alapján lehessen lomot elszállíttatni és szüntessék meg azt a gyakorlatot, ami jelen pillanatban Budapesten kialakult. Tájékoztatom továbbá, hogy az a fajta lomtalanítás, amely jelenleg is zajlik Óbuda-Békásmegyer területén, nem kívánatos, azt a jövőben nem támogatom.

Változtatást célzó együttműködésüket remélve,

Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere

 

Bús Balázs polgármester nyílt levele (pdf)