Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntöttük dr. Németh Erzsébet házi gyermekorvost

2021. március 30., 16:55

Németh Erzsébet doktornő több mint 40 éve dolgozik a Pethe Ferenc téri rendelőben, 2021. március 31-től pedig nyugdíjba vonul. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat oklevéllel és virággal köszönte meg hosszú, sok évtizedes áldozatos munkáját.

Dr. Németh Erzsébet 1942-ben született Vasváron, és 1967-ben szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Ezután a Zala Megyei Kórház gyermekosztályán kezdte meg az orvosi pályát. 1971-ben szerezte meg a gyermekgyógyász szakvizsgát.

1978-ban családjával Budapestre költözött, ahol kezdetben a XV. kerületben dolgozott körzeti gyermekorvosként, majd 1979-től a III. kerületben folytatta munkáját gyermekgyógyász csoportvezető főorvosként. Ezt a sok adminisztratív teherrel járó munkakört 1980-ban cserélte le a kaszásdűlői körzeti gyermekorvosi praxis emberközelibb feladataira, a kerületi gyermekek, családok legnagyobb megelégedésére, ahol a „doktor néni” azóta már sok család harmadik nemzedékét is gyógyította.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat részéről március 26-án Tukacs István egészségügyi osztályvezető köszönő szavak kíséretében adta át az oklevelet és a virágot a járványhelyzet miatt a doktornő fiának, aki továbbította édesanyjának.

Sokéves áldozatos munkáját ezúton is köszönjük!