Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbuda, az okos város: kérdőív

2015. november 24., 13:55

Az Óbudai Egyetem és a kerület önkormányzata néhány hónapja közös kutatócsoportot hozott létre. A kutatók egy kérdőív segítségével szeretnék felmérni a kerületi polgárok szokásait, véleményét.

Az önkormányzat 2015. június 1-vel az Óbudai Egyetem Digitális Kultúra és Humán technológia Intézetével együttműködve létrehozta az Óbuda-kutatócsoportot. Az önkormányzat kutatói státuszokkal támogatja az egyetemet, melynek nemzetközi hírű szakemberei ugyanakkor kutatást és tanácsadást végeznek az önkormányzatnak. A távlati cél, hogy a kerületben intelligensváros-projektek induljanak el. A kutatócsoport a futó vagy tervezés alatt álló projektekben, pályázatokban folyamatos szakértői háttérmunkával segít, valamint fejlesztési területek, innovációk, pilot projektek azonosítása és ezekhez pályázati lehetőségek keresése is feladat lesz többek közt. Megteremtik továbbá a kerületben működő egyetemek, főiskolák, tudásipari komplexumok közötti szinergiákat, hogy az információs társadalom diktálta kihívásokra közösen találjanak válaszokat, megoldásokat, mellyel elősegítik a kerület információs társadalom-vonatkozású stratégiai fejlesztéseit, okos város törekvéseit és a digitális kultúra tárgykörébe tartozó programjait.

Töltse ki a kérdőívet!

Az információs forradalom a szemünk előtt zajlik, és tőlünk függ, hogy Óbuda-Békásmegyer mennyire tud élni a modern technika lehetőségeivel, vagyis mennyire válik „okos várossá”. Az ehhez vezető úton először meg kell ismernünk azt fennálló állapotot, amire a későbbiekben aztán stratégiát lehet építeni. Kérdőívünkkel ezért a kerületi polgárok szokásait, véleményét és hozzáállását szeretné felmérni az Óbuda-kutatócsoport. A kitöltés önkéntes, nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, cserébe olyan releváns információkat ad a kutatók kezébe, amelyek nagyban elősegíthetik a kerület fejlesztését. Köszönjük, hogy támogatja munkánkat, és időt szán a válaszadásra!

A kérdőív az Óbudai Városfejlesztő Nonprofit Kft. weboldalán található, ide kattintva.

Okos város Óbuda

Az Okos város projektről nézze meg az Óbuda Média kisfilmjét is: