Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbuda-Békásmegyer a diákokért – Óbudai Továbbtanulási Pályázat 2019

2019. július 9., 12:09

Az Óbudai Továbbtanulási Pályázat célja az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának illetékességi területén bejelentett lakóhellyel rendelkező, életvitelszerűen itt élő, szociálisan rászorulók felsőoktatásban való részvételének támogatása. A pályázatot augusztus elsejétől lehet beadni.

A felsőoktatásban továbbtanulni szándékozó, azonban a képzés költségeit vállalni nem tudó fiatalok segítésére Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete 2012-ben Óbudai Továbbtanulási Támogatás néven pénzügyi alapot hozott létre, így meghirdeti az Óbudai Továbbtanulási Támogatási pályázatot a felsőoktatásban továbbtanulni szándékozók számára a 2019/2020-as tanév első és második félévére vonatkozóan.

A pályázatra azok a Budapest III. kerületében bejelentett lakóhellyel rendelkező, életvitelszerűen itt élő fiatal felnőttek jelentkezhetnek, akik 2012-ben vagy azután tettek érettségi vizsgát nappali tagozaton és annak átlaga a kerekítés szabályainak alkalmazása nélkül 4,5 vagy a fölött van és felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében), nappali tagozaton, költségtérítéses, teljes idejű alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, egységes osztatlan képzésben folytatják felsőfokú tanulmányaikat, vagy akik 2012-ben vagy azután tettek érettségi vizsgát nappali tagozaton és felsőfokú tanulmányaikat már megkezdték a fenti feltételekkel és átlaguk 3,5 vagy a fölött van és egyidejűleg csak egy felsőoktatási intézménnyel állnak hallgatói jogviszonyban.

További részletes információ és a hivatalos pályázati kiírás itt található meg.