Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és dr. Kiss László polgármester szolidaritását fejezi ki az ukrán emberekkel és Ukrajnával

2022. február 25., 14:58

Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatalának Fő téri épületére is kikerült az ukrán zászló, ezzel is kifejezve kiállásunkat az ukrán emberek és Ukrajna mellett.

Dr. Kiss László egyeztetett Szavcsuk Irinával, Óbuda-Békásmegyer Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesével.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere jelezte: önkormányzatunk előkészítette a Rozgonyi utcai Római-parti Vendégházat, ahol szükség esetén tudjuk fogadni az Ukrajnából a háború elől menekülőket. Szavcsuk Irinával folyamatosan egyeztetni fognak a következő napokban, önkormányzatunk minden segítséget megad.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is közzétette: Budapest a Szabad Városok Szövetségének tagjaként kiáll a béke és a független Ukrajna mellett, és levélben fejezte ki szolidaritását Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere felé.

Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el. Folyamatosan érkeznek Magyarország területére az Ukrajnából menekülők.