Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbuda Kultúrájáért Díj: várják a javaslatokat

2018. január 3., 15:01

Március 10-ig lehet javaslatot tenni olyan személyekre, csoportokra, melyek kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2003-ban Óbuda Kultúrájáért Díjat alapított, melynek odaítélését és átadását rendeletben szabályozta.

„A cím adományozható mindazoknak a kiemelkedő tevékenységet kifejtő személyeknek, csoportoknak, akik Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez kimagasló teljesítményükkel vagy életművükkel hozzájárultak.”

A díjazott személyéről, vagy a díjazott csoportról a Képviselő-testület – rövid indoklást is tartalmazó – minősített többséggel elfogadott határozatában dönt, melyet a nyilvánosan meghirdetett és beérkezett javaslatok alapján – a Kulturális és Turisztikai Bizottság véleményének figyelembe vételével – hoz meg. Díjazásban évente csak egy személy, vagy egy csoport részesülhet.

Az Óbuda Kultúrájáért Díjjal:

▪ Seres János szobrászművész: „OSZLOPOK” című kisplasztikája,

▪ díszoklevél és

▪ bruttó 600.000.- Ft összegű pénzjutalom jár.

A díj az Óbuda Napja kulturális rendezvénysorozat keretén belül kerül átadásra.

A díj odaítélése végett írásban – rövid indoklással együtt – várjuk az óbudai polgárok, civil szervezetek, és egyéb közösségek jelölési javaslatait. A javaslatokat zárt borítékban, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Polgármesteri Hivatala, Oktatási és Kulturális Osztályának címezve postai úton (1033 Budapest, Fő tér 4.) „Javaslat Óbuda Kultúrájáért Díj adományozására” megjelöléssel 2018. március 10-ig kérjük eljuttatni.

Bővebb információ Csaplárné Csépányi Andrea kulturális és turisztikai referensnél kérhető (tel: 437-8553, e-mail: csepanyi.andrea@obuda.hu).