Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj adományozása

2020. április 8., 18:31

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a lakosság indítványait várja a 2020. évi Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj odaítéléséhez!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Képviselő-testületének az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 35/2007.(V.30.) rendelete alapján 2020. évben is kiosztásra kerül az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj, melyhez az Önkormányzat várja a lakosság indítványait.

A rendelet értelmében Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj adományozható mindazon személynek vagy közösségnek, aki a kerület lakosságának egészsége érdekében akár gyógyító-ápoló munkájával, akár a rehabilitáció vagy a betegség megelőzés terén kifejtett tevékenységével, akár az egészségügyben kifejtett szervező munkájával kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A díjban évente egy személy vagy csoport részesül. A díjazott személyére bárki tehet indítványt. A díj a „Semmelweis Napon”, ünnepélyes keretek között kerül átadásra annak a személynek vagy csoportnak, akinek a Képviselő-testület az Egészségügyi Bizottság javaslata alapján odaítéli.

Az indítvány tartalmi elemei:

1) Indítvány olyan természetes személyre vagy csoportra (szervezetre/intézményre) nyújtható be, mely az egészségügy terén kifejtett kimagasló teljesítményével (életművével) Óbuda-Békásmegyer egészségügyi ellátásához, szolgáltatásainak fejlődéséhez, Óbuda-Békásmegyer lakossága életminőségének javításához hozzájárul(t).

2) Az indítványnak legalább fél oldal terjedelmű indokolást kell tartalmaznia, mely részletezi a díjra javasolt személy vagy csoport tevékenységét, eredményeit. Egy indítványban akár többen is jelölhetik ugyanazt a személyt/csoportot.

Az indítvány benyújtásának módja:

Az indítványt a Szociális Főosztály Egészségügyi Osztályának címezve lehet benyújtani postai úton (1300 Bp. Pf.: 102.), vagy személyesen (Ügyfélszolgálati Iroda, 1033 Budapest, Harrer Pál utca 2.). Felvilágosítás dr. Konczos Anikó egészségügyi referenstől kérhető a 4378-659-es telefonszámon.

Az indítványok beérkezési határideje: 2020. május 5. (kedd) 16.00 óra.