Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj adományozása

2017. április 18., 08:06

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a lakosság indítványait várja a 2017. évi Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj odaítéléséhez.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Képviselő-testületének az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj alapításáról és adományozásának rendjéről szóló, többször módosított 35/2007.(V.30.) önkormányzati rendelete alapján 2017. évben is kiosztásra kerül az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj, melyhez az Önkormányzat várja a lakosság indítványait.

A rendelet értelmében Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj adományozható mindazon személynek vagy közösségnek, aki a kerület lakosságának egészsége érdekében akár gyógyító-ápoló munkájával, akár a rehabilitáció vagy a betegség megelőzés terén kifejtett tevékenységével, akár az egészségügyben kifejtett szervező munkájával kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A díjban évente egy személy vagy csoport részesül. A díjazott személyére bárki tehet indítványt.

 A díj a „Semmelweis Napon”, ünnepélyes keretek között kerül átadásra annak a személynek vagy csoportnak, akinek a Képviselő-testület az Egészségügyi, Szociális és Lakásgazdálkodási Bizottság javaslata alapján odaítéli.

A díj átadására 2017. június 30-án (pénteken) kerül sor.

Az indítvány tartalmi elemei:

  • Indítvány olyan természetes személyre vagy csoportra (szervezetre/intézményre) nyújtható be, mely az egészségügy terén kifejtett kimagasló teljesítményével (életművével) Óbuda-Békásmegyer egészségügyi ellátásához, szolgáltatásainak fejlődéséhez, Óbuda-Békásmegyer lakossága életminőségének javításához hozzájárul(t).
  • Az indítványnak legalább fél oldal terjedelmű indokolást kell tartalmaznia, mely részletezi a díjra javasolt személy vagy csoport tevékenységét, eredményeit.

Az indítvány benyújtásának módja:

Az indítványt a Szociális Szolgáltató Főosztályon (1033 Budapest, Fő tér 2.) dr. Gallóné Nagy Judit főosztályvezető részére, vagy postai úton (1300 Bp. Pf.: 102.) lehet benyújtani. Felvilágosítás dr. Konczos Anikó egészségügyi referenstől kérhető a 4378-659-es telefonszámon.

Az indítványok beérkezési határideje: 2017. május 12. (péntek) 12.00 óra.