Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbuda ma és a karantén idején – Virtuálisan látogatható fotótárlat az Esernyősben

2020. november 19., 08:31

Az önkormányzat 2020-ban, immár ötödik alkalommal hirdetett fotópályázatot. Az V. Óbudai Fotótárlat alkotásaiból készült kiállítást az Esernyős Galériában ezúttal virtuálisan járhatjuk be. Dr. Kiss László köszöntőbeszédét pedig videóüzenetben hallgathatjuk meg.

Az önkormányzat ötödik alkalommal hirdette meg fotópályázatát. A 2020-as díjnyertes képek tárlata aktuálisabb, mint valaha. Hiszen ezúttal arra kérték az alkotókat, hogy mutassák be kerületünket, hogyan éli meg több ezer éves múltját és jelenét a mindennapokban, különös tekintettel az egészségügyi veszélyhelyzet idejére.

A V. Óbudai Fotótárlat – Óbuda-Békásmegyer a 21. században és a karantén idején kiállítás megtekintéséről e különleges helyzetben sem kell lemondanunk. A házigazda Esernyős Galéria a 3D technológia segítségével virtuálisan bejárhatóvá tette a tárlatot. Emellett szintén elektronikus oldalain a kiállítással kapcsolatos videóüzeneteket is folyamatosan közzétesz. Dr. Kiss László polgármester köszöntőbeszédét és Kincses Károly, fotómuzeológus, kiállításkurátor megnyitóját pedig már meg is tekinthetjük. A tárlat katalógusa és a díjazottak névsora szintén elérhető itt.

A kulturális intézmények bezárásának feloldása után pedig még két héten át a valóságban is körbesétálhatunk a Fő téri Esernyős Galériában, és gyönyörködhetünk a kiállított, díjnyertes művészi fotókban.