Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai Családi Sportnap a Dunán

2016. augusztus 15., 14:46

A szeptember 4-én megrendezésre kerülő új program során a részvevőket a Duna római-parti szakaszán végigvezetve ismertetjük meg az evezős vízi sportokkal.

Egykoron emberek százai hajókkal siettek a Dunára és önfeledten élvezték a korabeli Római-part nyújtotta kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket. Nosztalgikus képek, nosztalgikus érzések. De mit tud nyújtani ma a Római-part?

Kerületünk a Duna-part adottságainak révén megannyi vízi sporttelepnek ad helyet és ez által a vízi sportok lehetőségének is.

Családi Sportnap a Dunán ill.

A partszakasz adta sportolási lehetőségek bemutatására, 2016. szeptember 4-én az Óbudai Családi Sportnap a Dunán programunkkal az evezős sportok kipróbálására invitáljuk a kerületünkben élőket. Célunk, hogy a sportnapon a lakosság széles körének bevonásával a kajak-kenu és evezés sportág megismerését helyezzük előtérbe. Programunk része az Ötpróba játéknak, az ötödik és egyben az utolsó pecsételési lehetőség a fődíj nyereménysorsolásán való részvételre.

csaladi_sportnap_a_dunan_2016_150ppiAz esemény központja: a Duna-parton a Kossuth Lajos üdülőpart és a Pünkösdfürdő utca találkozásánál a BKV Sportcentrum előtti füves területen.

A varázslatos Római-part, Duna Óbuda-békásmegyeri szakasza kultikus jelentőségű a budapestiek életében. A mintegy 200 éves múltra visszatekintő partszakasz a vízi élet központja volt. Akkoriban a terület és a víz tisztasága miatt fürdőzésre is használták. Mára már megváltozott a part funkciója, napjainkban sokan, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak egy kellemes sétára vagy egy jó hekk elfogyasztására látogatják a Római-partot. Nem csak gasztronómiai élvezeteknek hódolhatunk, a Duna-part most is karnyújtásnyira van az óbudai lakosoktól. Ezzel a sportrendezvényünkkel szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az itt működő sportegyesületek ezen a napon szélesre tárt kapukkal várják a látogatókat, hogy megmutassák napjainkban is számos lehetőség van a vízi sportágak kipróbálása, amelyek nem csak egyesületi szinten, hanem szabadidős jelleggel is űzhetőek. Valamennyi egyesület lehetőséget kínál a hajóbérlésre és foglalkozik gyermek és felnőttoktatással egyaránt.

Családi Sportnap a Dunán ill2A programok megvalósításában öt Duna-parti egyesület működik közre, így a kilátogatók tematikusan 4 helyszínen élhetik át a vízre szállás élményét. A program során a részvevőket a Duna római-parti szakaszán végigvezetve ismertetjük meg az evezős vízi sportokkal. Ez alkalommal szeretnénk igazi piknik hangulatot teremteni, így egyes helyszíneken kiegészítő programokkal is várjuk az érdeklődőket. Az egyesületek bemutatkoznak, lehetőség nyílik a csónakházakkal való megismerkedésre.

Mindenkinek javasoljuk, akik eddig csak eljátszottak a gondolattal, hogy egyszer kipróbálják az evezést, a kajakozást, a kenuzást és megtapasztalják milyen érzés a Dunával együtt létezni.

Közreműködő sportegyesületek:

  • Rómaifürdő Telep Környezetvédő Szabadidő és Diák Vízisport Egyesület (Rátkai Egy.) 1031 Budapest Római part 29.
  • Külker Evezős Klub, 1039 Budapest, Szent János utca 7
  • BKV Előre Sport Klub, Budapest 1039 Királyok útja 255
  • Multi Szabadidő, Diák és Vízisport Egyesület, 1031 Budapest, Római-part 44.
  • Óbudai Sportegyesület, 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28.

Szervező: Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft.