Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai Csillagutazás – Önállóan játszható óriás társasjáték gyereknap alkalmából az Óbudai Múzeumban

2021. május 28., 14:46

Gyereknap alkalmából, május 29-én, szombaton és 30-án, vasárnap ismét a népszerű óriás társasjátékkal várja a családokat az Óbudai Múzeum. Az Óbudai csillagutazás elnevezésű játék 6 éves kor fölött ajánlott.

Üstökösökön, csillagokon lépdelve oldhatják meg a feladatokat a gyerekek, akik a Nyuszival eljuthatnak a Holdra és lehozhatják a sajtot Egérkének. De vigyázat, a világűr számtalan veszélyt tartogat!

Az Óbudai Múzeum élő társasjátéka a kiállított műtárgyak és a „Játék a városban” című meséskönyv alapján készült. A könyvben Szabó T. Anna verseit Molnár Jacqueline illusztrációi keltik életre.

Az egész kiállítást lefedő társasjátékban a gyerekek a bábuk, akik egy felszerelt felfedező táska és egy Holdnapló segítségével vágnak neki a kalandnak. Jutalmuk pedig nem csupán Egérke boldogsága, hanem egy plüssmackó kulcstartó is!

A játék időtartama 3090 perc. Ajánlott korosztály: 699 éves korig.

A felszerelt táska és a Holdnapló, a játék végén pedig az ajándék a recepción vehető át. Jelenleg egyszerre 7 táska érhető el. A játék a múzeum nyitvatartási ideje alatt bármikor, előzetes regisztráció nélkül, belépőjegy váltása mellett ingyenesen használható.

III. kerületi lakosoknak a belépés is díjtalan.

A látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a játékkiállításban egyszerre maximum 15 fő tartózkodhat.

Cím: Óbudai Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (bejárat a Szentlélek tér felől), nyitvatartás: 10-18 óra között www.obudaimuzeum.hu

A múzeum szeretettel várja a családokat egy közös játékra!