Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai fizetőparkolás: változások és aktualitások

2019. január 9., 09:08

Lejár a tavalyi engedélyek érvényessége, változott a várakozási kedvezmények éves díja, matricát kapnak a lakossági várakozási hozzájárulást igénybe vevők – fontos információk az autótulajdonosoknak!

Az elmúlt évre kiadott várakozási hozzájárulások és kedvezmények érvényessége 2019. január 31-én lejár. A lakossági várakozási hozzájárulást igénybe vevők, vagyis azok, akik a várakozási övezeten belül állandó lakcímmel, saját üzembentartású, magyar felségjelzésű gépkocsival rendelkeznek, az idei évre is igényelhetik a hozzájárulást online. Az internetes felületen a költségtérítési díj megfizetésére is lehetőség van, így kényelmesen, gyorsan, sorban állás nélkül benyújtható a kérelem. Fontos újdonság, hogy azok, akik lakossági várakozási hozzájárulást igényelnek, matricát kapnak, melyet az autó első szélvédő üvegére belülről kell felragasztani. Az egyedi sorszámmal ellátott matrica rendszámhoz kötött, nem átruházható. Akik már decemberben igényelték a lakossági hozzájárulást, postán kapják majd meg a matricát.

Tavaly emelkedtek a III. kerületi várakozási övezetekben a várakozási- és pótdíjak összegei. A kerületi parkolási rendelet szerint a kedvezmények díjai a várakozási díjtételekhez kötöttek, ezért emelkedtek a kedvezmények éves díjai is a 2018 első negyedévéhez képest. Az aktuális díjtáblázat elérhető a www.obudaiparkolas.hu weboldalon.

Kaszásdűlői fizetőparkolás

2018. novemberében döntött Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete arról, hogy a fizetőparkolás bővítése Kaszásdűlőn két ütemben valósul meg. Az első ütem tesztidőszaka előreláthatólag 2019. júniusában lesz. A parkolási engedélyek igénylésére tavasszal lesz majd lehetőség, ennek pontos időpontjáról és módjáról az Óbudai Parkolási Kft. az Óbuda újságban, valamint az obuda.hu és az obudaiparkolas.hu weboldalakon ad majd tájékoztatást.

Az Óbudai Pakolási Kft. ügyfélszolgálata a Vihar utca 17. szám alatt található.
A társaság call centere a +36 21 208 8002 (helyi tarifával hívható) telefonszámon érhető el.
E-mail cím: ugyfelszolgalat@obudaiparkolas.hu