Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai Nyár – 2018. június 15 – augusztus 31.

2018. május 29., 13:58

Koncertekkel, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, kertmozikkal ünnepli a nagykorúságát az Óbudai Nyár!

Szikora Róbert és az R-GO, az Óbudai Danubia Zenekar, a Grund, Horgas Eszter koncertje, utcaszínház, kertmozik két hegyszínen is – és ez csak néhány program azok közül, melyeket a 18. Óbudai Nyár egész nyáron kínál a közönségnek.

A programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere hangsúlyozta, hogy a kulturális programok – illeszkedve s kerület célkitűzéseihez -, a közösségépítést szolgálják. Az ingyenes koncertek, filmvetítések, előadások szórakozási lehetőséget igényes, színvonalas biztosítanak helyben a kerület lakóinak és az ide látogató vendégeknek egyaránt. Úgy tapasztaljuk, hogy az óbudaiak szeretnek helyben pihenni és szórakozni, ezért nagyra értékelik azt, hogy helybe hozunk kulturális szolgáltatásokat. Bátran állíthatom, hogy kevés olyan kerület van, amely ennyi és ilyen gazdag programot kínál a helyieknek és a vendégeiknek! – tette hozzá a polgármester.

A sajtótájékoztatón a kulturális intézmények vezetői ismertették az idei Óbudai Nyár fontosabb eseményeit, színesebb programjait.A kerület kulturális intézményeinek zöme – az Óbudai Kulturális Központ, illetve két intézménye: a Békásmegyeri Közösségi Ház és a 3K – a Kaszásdűlői Kulturális Központ, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum, a Térszínház, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Óbudai Platán Könyvtár, az Esernyős, a Kassák Múzeum, a Kobuci Kert, valamint az Aquincum Múzeum – gazdagítja a kínálatot. Ennek köszönhetően koncertek, kertmozik, színházi előadások, filmek és számtalan gyermekprogram teszi feledhetetlenné a nyarat az itt élők és az Óbudára látogatók számára.

A nagysikerű, ingyenes Fő téri koncertek sorát, immár hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar nyitja a Summer mix-szel. Majd hetente újabb és újabb zenei csemegékkel örvendezteti meg a közönséget, többek között Horgas Eszter és Falusi Mariann közös koncertje, Hot Jazz Band, a Grund – a Vígszínház fiúzenekara, a Queen Real Jazz, Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor tolmácsolásában Queen örökzöldeket hallgathatunk.
>>> Fő téri programok

Az Óbudai Nyár közönsége nem csak a kerület kulturális életéből kap ízelítőt, megismerkedhet hagyományainkkal is. A több mint 250 éves múlttal büszkélkedő Óbudai Búcsú színes forgataggal várja vendégeit. Az Óbudai Búcsút az Alma együttes koncertje nyitja, később bemutatkoznak a német nemzetiségi hagyományőrző egyesületek, részesei lehetünk a hagyományos kórustalálkozónak, s ezúttal is fellépnek majd a nagy kedvencek Ötvös Csilla énekesnő és növendékei és Zwickl Mihály fúvószenekara. A napot Szikora Róbert és az R-GO koncertje zárja.

A 3K előtti Pethe Ferenc téren, újból ingyenes utcaszínházi előadásra várjuk a nagyérdeműt, ahol egy új felfogásban láthatják Shekaspeare népszerű darabját a Rómeó és Júlia-t.

A mozirajongókat a Kobuci Kertmoziban és a Csobánka téren nagysikerű filmek sora szórakoztatja ingyenesen.

A világzene és a blues híveinek is tartogatunk meglepetést. A Kobuci kertben egyhetes Blues Fesztivált rendezünk hazai és külföldi fellépőkkel.

A kerület múzeumai is gazdag választékkal várják a látogatókat, s nem csak a Múzeumok éjszakáján lesz érdemes ellátogatni az Óbudai Múzeum, az Aquincumi Múzeum, a Goldberger Textilipari gyűjtemény tárlataira és programjai ra.

Büszkék vagyunk rá, hogy kerületünk több ismert és elismert képzőművésznek ad otthont, így az Óbudai Nyár programjában mindig remek kiállítások szerepelnek. Lassan már megszokja a közönség, hogy itt nemcsak galériákban találkozhat műalkotásokkal, hanem a Kórház utcai szabadtéri tárlaton is, s idén izgalmas fotókiállítással kapcsolódik a programba az Óbudai Promenád is.

Békásmegyeren, folytatva a hagyományokat a Csobánka tér-zene csábítja a látogatókat, ahol változatos műfajú koncerteket rendezünk az  Aelia Sabina Percussion Orchestra, a Széll Kulturális Egyesület részvételével és Balkán csokrot adnak át a kerület bolgár, görög, román és a szerb nemzetiségi önkormányzatainak kulturális csoportjai.

Bővebb információért látogassanak el a www.obudainyar.hu oldalra és kövessen minket a facebook-on is.