Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai Rehab Atlétika Kupa

2016. szeptember 24., 09:03

Óbuda- Békásmegyer Önkormányzata támogatásával, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ szervezésében idén hatodik alkalommal rendezték meg a rehab kupát, a csillaghegyi Mészöly Focisuli SE pályáján.

Az új helyszínen idén is középsúlyos értelmi sérült fiatalok mérhették össze erejüket 60 méteres futásban, távolugrásban, illetve kislabdadobásban. Az idei rendezvényen a szervező intézmény mellett, további tíz budapesti fogyatékos személyeket ellátó nappali intézmény ellátottai versenyeztek, összesen 106 fő.

dsc_8709Az Óbudai Rehab Atlétika Kupa fő célja, hogy a hasonló képességű, fogyatékkal élők együtt, közösségként élhessék át a sport által adott örömöket, és megmutassák, hogy a küzdeni tudás, a versenyszellem megléte és a teljesíteni akarás nem csak az ép emberek sajátja.

A rendezvényen megjelent szervezetek, egyesületek segítségével az egészséges életmód szerepét kívánták hangsúlyozni. A Szent Margit Rendelőintézet munkatársai jóvoltából a versenyzők és a szurkolók ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt.

Dr. Demeter Gellért – Egészségügyi, Szociális és Lakásgazdálkodási Bizottság elnöke – megnyitó beszédét követően Magyarné Tóth Andrea vidám, zenés bemelegítő tornáján vehettek részt a sportszerető fiatalok. A küzdelem, és a nyerni akarás szinte tapintható volt. A versenyzők egytől egyig a maximumot hozták ki magukból.

Habár nem mindenki kerülhetett dobogóra, ezen a versenyen mindenki nyertes volt, aki teljes szívével és erőbedobásával versenyzett. A verseny zavartalan lebonyolítását a szervező intézmény dolgozói, enyhe fogyatékossággal élő és pszichés betegségben szenvedő ellátottjai, valamint önkéntesek biztosították.

A verseny után, még a díjkiosztás előtt Szandi adott fergeteges hangulatú koncertet, mellyel a jó hangulatban telt sportrendezvény igazán teljessé válhatott. A versenyzők és segítőik együtt táncolva és énekelve pihenhették ki a verseny fáradalmait és várták a rendezvény talán legizgalmasabb pillanatát, a díjátadót.

rehab-kupa2Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ számára külön büszkeség, hogy ellátottjai közül Studniczky Renáta „Cila” távolugrásban megszerezte a második helyet.

A díjakat idén is illusztris vendégek adták át a dobogós helyezést elért versenyzőknek.

Közreműködött: Dr. Gallóné Nagy Judit főosztályvezető (Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Szociális Szolgáltató Főosztály), Csiki Attila ügyvezető igazgató (Óbuda Sport és Szabadidő Kft.), Szentkatolnay Miklós irodavezető (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.), Szabó Árpád és Hammer Ádám a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség speciális olimpikonjai, Studniczky Erzsébet vállalkozó, Sarudi Károlyné a Tájoló Szociális Egyesület elnöke, valamint Janurikné Csonka Erika intézményvezető asszony (Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ).

A rendezvény támogatói: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Mészöly Focisuli SE, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Tájoló Szociális Egyesület, Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Óbudai Védőnői Szolgálat, Szent Margit Rendelőintézet, Óbudai Auchan Áruház, Raiffeisen Bank Zrt., Kolosy téri Sütöde, Bringóhintó Kkt. és Studniczky János vállalkozó