Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ: Tavaszi gála

2017. április 27., 12:41

Gálaműsort adtak az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátásában és szociális foglalkoztatásában résztvevő gondozottak az Óbudai Kulturális Központban.

Idén is megrendezték a Tavaszi Gálát, ahol az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ nappali ellátásában és szociális foglalkoztatásában résztvevő pszichiátriai betegek és fogyatékos emberek adtak gálaműsort az Óbudai Kulturális Központban április 27-én. Az előadáson a kerületi intézmények gondozottai mellett vendégszereplők is felléptek, színesítve a programot.

A középsúlyos értelmi fogyatékos fiatalok tavaszi dalokból, versekből álló műsort adtak elő. A színes kotta módszer segítségével különböző hangszereken játszottak. Kedves és vidám perceket szerzett az intézmény terápiás kutyusa, aki a Rátóti csikótojás című darabban nyújtott derűs pillanatokat. Látványos része volt a műsornak a görög tánc, mely pillanatok alatt pezsgő hangulatot varázsolt a terembe.

A műsort a XVIII. kerületi Gyöngyvirág 18 Szociális Szolgáltató gondozottai által előadott könnyűzenei számok zárták. A rendezvény kezdetén és végén lehetőség nyílt megtekinteni és vásárolni a műhelyekben készült termékeket. Többen vásároltak kerámia tárgyakat, fa használati eszközöket, rongyszőnyegeket. A résztvevők adományaikkal támogathatták az intézményhez kapcsolódó Tájoló Szociális Egyesületet.