Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudaiak a LUPA Beach-en

2019. május 16., 02:03

”Budapest tengerpartjára”, a LUPA Beach-re látogató óbudai polgárokat május utolsó hétvégéjén a pálmafákkal beültetett vízpart és a kristálytiszta vizű tó mellett szűrőprogramok, sportversenyek, védőnői tanácsadás és egyéb programok is várják. A belépés ezen a napon a kerületieknek ingyenes!

A Békásmegyer határában található Lupa-tavat korábban is a kristálytiszta, türkizkék vize miatt kedvelték, akik a tiltás ellenére lejártak oda, vállalva a nomád körülményeket és a veszélyeket. Pár éve komoly befektetéssel tették komfortossá és biztonságossá a területet és varázsoltak ide egy, a karibi szigeteket idéző, egyedülálló strandot.

„Budapest Tengerpartja” Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata jóvoltából szeretettel várja a kerület lakóit a május 25-én megrendezésre kerülő ingyenes strandnapra. A nap változatos programjairól az Összefogás Óbudáért Egyesület, az Óbudai Sport Kft., a Szent Margit Rendelőintézet és Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata gondoskodik.

Május 25-én a strandra a III. kerületiek helyi lakcímkártyával ingyenesen léphetnek be.

Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezésében strandfoci és strandröplabda bajnokságon indulhatnak el baráti társaságok, csapatok. A csapatsport-versenyekre előzetes regisztráció szükséges!

A teljes program és a csapatsport-versenyekre való regisztráció részletei a www.obuda.hu/lupa oldalon olvasható!

A csapatsportok helyett inkább az egyéni aktivitást preferálók számára pedig jóga, chi-kung, zumba, latin tánc, body art, valamint vízi torna foglakozásokkal készülnek.

A rendezvényen az egészségtudatosság és az egészségmegőrzés is fontos szerepet kap.

A helyszínen bárki ingyenesen felkeresheti a Szent Margit Rendelőintézet egészségügyi szűrőbuszát, ahol az érdeklődők In Body-testösszetétel mérés, táplálkozási tanácsadás, anyajegyszűrés, vérnyomás és pulzus, valamint szénmonoxid mérés közül választhatnak. Az esemény az Egészségkörút Óbudán sorozat állomása, ahol a rendszeresen szűrésre járók a nyereménysorsoláson való részvételhez szükséges pecsétet is gyűjthetnek.

Azért, hogy az egész család számára emlékezetes és élvezetes legyen a nap, a legkisebbek Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának standjánál kóstolhatnak bele a kézműveskedés világába. „Hogyan működik a testünk?” címmel társasjáték és puzzle feladatok, valamint „Víz-kvíz” segíti a gyerekeket a játékos tanulásban. A játék mellett védőnői szűréseken is részt lehet venni. Szakemberek végzik el a kicsik súly, magasság, vérnyomás, látás, színlátás és térlátás vizsgálatát. A Lupa Beach-en belül hangulatos játszótér, valamint mellette egy, a mélyvíztől elzárt gyerek strand biztosítja a biztonságos fürdést a gyerekes családoknak. A családi strandolásra kialakított részen a játszótéren túl vízi kalandpark, trambulinpark és vízi dodzsem is csalogatja az apróságokat.

A külön erre a napra szervezett programokon túl természetesen a látogatók térítés ellenében igénybe vehetik a LUPA állandó szolgáltatásait is: a közép-európai régió legnagyobb wakeboard centrumát, a búvárcentrumot, vagy a bátrabbak kipróbálhatják a Flyboardot és a népszerű Jetovatort is.

Megközelítés:

A tó megközelíthető autóval, kerékpárral és HÉV-vel egyaránt, illetve idéntől ingyenes buszjárat közlekedik a Budakalászi Auchantól, a budakalászi HÉV megállótól pedig az elektromos Lupa kisbuszt is választhatják a strandolni vágyók. További információ  a www.obuda.hu/lupa és a www.lupato.hu oldalon érhető el.

Minden III.kerületi lakost szeretettel várunk!

ÓBUDA – KÖZÖSSÉGET ÉPÍTÜNK