Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Október 21., Földünkért világnap – Online beszélgetés arról, hogyan könnyítsünk bolygónk terhein

2020. október 21., 10:55

A világnapok egy-egy fontos ügyet hivatottak a figyelmünkbe ajánlani, hogy azokra azután még jobban figyeljünk. A Földünkért világnappal sincs ez másként. Ideje, hogy komolyan vegyük az üzenetét.

A legnagyobb veszély talán az, ahogyan egymás sarkába érnek a környezetünk fokozatosan romló állapotáról érkező hírek. Mi pedig egyre immunisabbak leszünk a riasztó információkkal szemben. Mindig találunk okot a legyintésre: az Északi-sark olvadó jégsapkája túl messze van térben, a globális felmelegedés következményei túl messze vannak időben…

Pedig nagyon is közel vannak. Cselekedjünk hát együtt. Csak így sikerülhet lassítani a körülöttünk burjánzó pusztulást. Máskor éppen a „nem cselekvésre” van szükség, hiszen túlfogyasztásunk az egyik legcsábítóbb, egyben leginkább kártékony szokásunk, amellyel le kell számolnunk.

Október 21-én este 6 órától a Greendependent csapatának közreműködésével az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő facebook-oldalán élő közvetítésben kaphatunk tippeket, hogyan jelenthetne életünk egy kicsit kevesebb terhet a bolygónknak.