Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Oltási információk: segítsük a háziorvosok munkáját

2021. február 12., 14:55

Az ügy fontosságára tekintettel a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos információkat egy csokorba szedtük, és a honlap főoldaláról is könnyen elérhetővé tettük, hogy az oltással kapcsolatos hírek, tudnivalók pár kattintással elérhetők legyenek.

Közleményünket – mindannyiunk érdekében – a kerületi háziorvosok munkájának segítésére tesszük közzé.

Tisztelt kerületi Lakosok!

A Covid-19 elleni védőoltás kapcsán felhívjuk figyelmüket, hogy a háziorvosok keresik meg az oltandó pácienseket a regisztrációkor megadott telefonszámon, a védelmi hivatal által megadott lista szerint. Ezért a kerületi háziorvosok nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy várjanak türelemmel, kizárólag érdeklődés céljából ne hívják fel háziorvosukat, illetve háziorvosi kiértesítés nélkül ne jelenjenek meg a rendelőben oltást kérve.

A háziorvosok csak azokat olthatják be a rendelőben, akik regisztráltak, szerepelnek a háziorvos részére megküldött listán, és a háziorvos jelezte számukra, hogy pontosan mikor kerül beadásra részükre a vakcina. A nagyszámú, oltásról általánosságban érdeklődő vagy oltást sürgető lakossági telefonhívás jelentősen hátráltatja a háziorvosokat megnövekedett számú napi feladataik teljesítésében, gyógyító munkájuk gyakorlásában.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

A védőoltással kapcsolatos információkról szóló, folyamatosan bővülő cikkeinket ezen az oldalon találják.