Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Önkormányzatunk idén is zöldhulladékgyűjtő zsákokkal segíti a közös képviselők munkáját

2022. február 16., 16:36

Kerületünkben elkezdődött a nagytakarítás, amelynek egyik fontos része a zöldhulladék szakszerű gyűjtése, kihelyezése és elszállítása. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Burján Ferenc alpolgármester kezdeményezésére ehhez kíván segítséget nyújtani: idén is térítésmentesen biztosítunk az itt élőknek zöldhulladékgyűjtő zsákokat.

Társasházak, társasházi közös képviselők igényelhettek zöldzsákot önkormányzatunk felhívása alapján, amelyeket (előzetes regisztrációt követően) február 16-án és 17-én vehetnek át a Pók utca 1. szám alatt.

Közel 40 közös képviselő jelentkezett, hiszen a társasházaknak nagy segítség az általuk gondozott, karbantartott közterületen összegyűjtött lomb, zöldhulladék gyűjtésére szolgáló környezetbarát zsák.

Fővárosi rendelet mondja ki ugyanis,  hogy az ingatlan tulajdonosa, kezelője, használója köteles gondoskodni az ingatlan előtti járda, valamint az úttest és a járda közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről. Ami komoly dolog, ugyanis az ennek elmulasztásából fakadó balesetek nemcsak lelkiismereti, de jogi felelősséget is rónak az ingatlanhasználókra.

A szabályosan, zöldhulladékgyűjtő zsákba helyezett, meghatározott helyre kitett zöldhulladékot az FKF Zrt. március elsejétől szállítja el.

A zöldhulladékgyűjtő zsák kiosztásának első napján dr. Kiss László is kilátogatott a helyszínre. A polgármester hangsúlyozta: fontosnak tartja a közös képviselőkkel folytatott párbeszédet, együttműködést, és mindenki partnerségét köszöni, aki elkötelezett a kerület zöldértékei, fenntarthatósága mellett.

A kertes családi házban élők számára is biztosít önkormányzatunk térítésmentesen zöldhulladékgyűjtő zsákot, ennek részleteit a napokban tesszük közzé.

Köszönjük, hogy Önök is ügyelnek arra, hogy Óbuda-Békásmegyer zöldebb, tisztább és jövőállóbb legyen.