Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Önök szavaztak már? Támogassuk a Gőtés-tó vagy a Gladiátor park fejlesztését

2022. július 26., 11:23

Az egymilliárd forintos keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés szavazási szakasza már javában zajlik, több harmadik kerületi, illetve Budát érintő ötletre is várják a voksokat. Kérjük, ha teheti, szavazzon Ön is.

A cél idén is az, hogy az itt élők javaslatai alapján, a lakosság aktív bevonásával tegyék Budapestet élhetőbbé, jövőállóbbá, zöldebbé, mindannyiunk közös otthonává. A városfejlesztés közös ügyünk. Így ebben az évben is az itt élők által megszavazott ötleteket valósítja meg a városvezetés.

A fővárosi közösségi költségvetés menetéről, céljairól ITT olvashatnak részletesebben.

Szavazni augusztus 31-ig van lehetőség ezen a linken.

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is több harmadik kerületi ötlet került be az utolsó körbe, így szavazhatunk például a Gőtés-tó rendbetételére, ahogyan integrált játszótér kialakítására is a Gladiátor parkban.

 

GŐTÉS-TÓ

Az eliszaposodott tó szükség szerinti kotrása, rendbetétele, a tó körüli park rendezése (pl. kukák, padok kihelyezése, növényzet megújítása).
Mire megoldás?
A Gőtés-tó parkos környezetét egyre több ember használja, a meglévő infrastruktúra (padok, pihenők) nem tudja az egyre több látogatót kiszolgálni. A tó eliszaposodott, a növényzet pótlásra, megújításra szorul.

GLADIÁTOR PARK

Hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő gyerekek számára akadálymentes játszótéri rész kialakítása a Gladiátor parkban, ami nemcsak a fejlesztésükben segít, de együtt is játszhatnának ép társaikkal.
Mire megoldás?
Akadálymentes játék mindenki számára. Az így megújuló Gladiátor park játszótere segítené az elfogadást, a segítő magatartás és az együttműködési készség fejlesztését szélesebb körben.

 

Köszönjük, ha Önök is támogatják a harmadik kerületi fejlesztéseket.