Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Operatív törzs alakult Óbuda-Békásmegyeren

2019. december 3., 08:27

A hétfőn hajnalban kialakult erős havazás a kerületünkben is okozott közlekedési fennakadásokat. A városüzemeltetési és a rendvédelmi szervezetek gyorsan és hatékonyan reagáltak a most kialakult helyzetre, azonban kerületünknek fel kell készülnie szélsőségesebb, hidegebb napokra is.

Dr. Kiss László polgármester a hétfői napon a téli rendkívüli időjárási körülményekre fókuszáló operatív törzset hozott létre. Az operatív törzs feladata a téli időjárás okozta estleges krízishelyzet kezelése és a lakosság teljes körű tájékoztatása. Az operatív törzset a polgármester irányítja, helyet kapott benne a Polgári Védelmi Iroda, a kerületi sajtó egyes munkatársai, és Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete. A törzs feladatai közé fog tartozni a kialakult rendkívüli események monitorozása és koordinálása, a közszolgáltatást és mentesítést végzők munkáinak segítése, valamint a lakosság tájékoztatása.

A hétfő hajnali havazással beköszöntött a tél és ezzel egy komoly kihívás is a közterület-felügyelet számára. Ugyanis idén először a felügyelet is aktívan részt vesz a járdák, a kisebb utak seprésében, hogy az óbudaiak zavartalanul közlekedhessenek.
Idén októberben két multifunkcionális traktorral bővült a közterület-felügyelet Városüzemeltetési Csoportjának eszközparkja. A traktorok számos kiegészítővel használhatók. Ilyenkor télen hókotrásra, síkosságmentesítő anyag szórására vagy hómarásra is alkalmasak, sokkal hatékonyabban, mintha ezeket a feladatokat kézi erővel végeznék a felügyelet munkatársai. Amíg az időjárás megköveteli, a traktorok üzemben lesznek.