Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óriási érdeklődés, rengeteg jó ötlet, köszönjük! – Lezárult a Közösségi Költségvetés 2022 jelölő szakasza

2022. május 5., 15:40

Május elsejéig küldhették be ötleteiket, javaslataikat a Közösségi Költségvetés 2022 kampány keretében arról, hogy mivel tehetnénk szebbé, élhetőbbé a kerületet, mire költsük el az idei keretösszeget, összesen 100 millió forintot.

A kerület lakói idén sem tétlenkedtek, a beérkezett javaslatok száma felülmúlta a tavalyi és a tavalyelőtti számokat is. Több mint 2200 javaslatot kaptunk arra vonatkozóan, hogy mire lenne érdemes elkölteni a körzetenként 10 millió forintot.

A javaslatokat a már megszokott módokon online, illetve intézményeinkben kihelyezett ládákba bedobva tudták eljuttatni hozzánk. Idén személyes találkozókat is szerveztünk öt lakossági fórum és nyolc kitelepülés formájában, ahonnan szintén nagyszerű ötletek érkeztek.

A jelölőlapok feldolgozása még folyamatban van, de az máris látszik, hogy óvodáink korszerűsítésére, a környezet szépítésére, infrastruktúrafejlesztésre nagy számban érkeztek javaslatok. Nagy örömünkre olyan javaslatokkal is találkoztunk, amelyekben még több közösségi program, koncert szervezését vagy éppen közösségi tér kialakítását kérték a javaslattevők.

Az önkormányzat és Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő szakértői a beérkezett javaslatokat csoportosítják aszerint, hogy a megvalósítás önkormányzati hatáskörbe tartozik-e, illetve, hogy a meghirdetett költségkeretbe belefér-e az adott ötlet kivitelezése.

Természetesen ahogyan az előző években, úgy idén is minden ötlet fontos és hasznos az önkormányzat számára, hiszen ismernünk kell az itt élők igényeit ahhoz, hogy fejlesztéseinket hosszú távra tudjuk tervezni.

A szavazásra bocsátott ötletekről hamarosan beszámolunk, ezekre május 15-től lehet a megszokott módon szavazni.

Köszönjük, hogy ilyen sokan segítettek ötleteikkel. Arra biztatjuk Önöket, hogy a szavazáskor (május 15-től június 15-ig tart) is legyenek ilyen aktívak.

Hiszen tudják: a mi otthonunk, a mi döntésünk.