Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Összefogott a lakóközösség – Mackókiállítás a Kiskorona utcai társasház jóvoltából

2021. június 11., 13:31

A Kiskorona utca 2–14. szám alatti közel 50 éves társasház 425 család otthona. Otthona a szó legnemesebb értelmében, hiszen az itt élők közül néhányan nem hagyták, hogy egy nagyvárosi panelház elidegenedett lakói legyenek. Fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően összetartó családokká sikerült kovácsolni a lakóközösséget. Munkájuk legújabb eredménye a mától megtekinthető Mackókiállítás.

Ahogy a lakóközösség egyik motorja, Bánlakyné Moravetz Edit fogalmazott: az embereket leginkább a gyerekek hozhatják össze, így közös erővel teremtették meg a ház előtti gyerekkertet, amelyet Kakukk kertnek kereszteltek. Ezt felnőttek és gyerekek együtt gondozhatják, és a kicsik kedvéért a kis kertbe játéklehetőséget is teremtettek.

Legújabb kezdeményezésüket is a gyerekek inspirálták. Felmerült, hogy a pandémiás időszakban egymástól elszakított gyerekközösségeket milyen színtéren tudnák összehozni. A játékmackó kicsik (és talán a nagyobbak) ikonikus kedvence, megszületett hát a gyereknapi mackókiállítás megrendezésének ötlete.

Egy lakótárs segítségével sikerült több mint 100 játékmackót összegyűjteniük, a helyiséget térítésmentesen Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat biztosította, így a kiállítás megrendezése elől elgördült minden akadály.

Helyszín: a Pacsirtamező utca 49. szám alatti szolgáltatóház

Időpont:

  • június 11-én (pénteken) 14-től 18 óráig,
  • június 12-én és 13-án (szombaton és vasárnap) 10–18 óráig.

A kiállítás teljes egészében magánrendezés, a belépés díjmentes, ám a gyerekektől egy-egy rajzot várnak, amelyet zsűri bírál el. A legjobbak jutalomban részesülnek.

A szervezők remélik, hogy a kiállítással közelebb hozhatják egymáshoz a családokat, és nem csak a Kiskorona utcai társasházban élőket.

A szervezőbizottság mindenkit szeretettel vár, látogassanak el a valóban egyedi kiállításra!