Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kitakarítottuk Óbudát!

2016. október 28., 10:19

Október 3. és 16. között zajlott a kerületben a „Takarítsuk ki Óbudát!” akció. Az önkormányzat felhívására lakóközösségek, civil szervezetek, iskolák, óvodák és intézmények csatlakoztak az programhoz.

A cél a kerület közterületeinek, az intézmények udvarainak megtisztítása, a szemét összeszedése, és az ősz beköszöntével egyre nagyobb mennyiségű falevél, zöldhulladék összegyűjtése volt.

takaritas_2016-3

Az önkormányzat 5000 db zöldhulladék-gyűjtő, 2500 db szemétgyűjtő zsákot és 2400 pár védőkesztyűt osztott ki a résztvevők számára. Számos helyszínen hulladékgyűjtő konténereket helyeztek ki a nagyobb mennyiségű szemét begyűjtésére.

Nagyon fontos része volt a környezetvédelmi akciónak az október 8-án és 15-én, a kerület összesen 8 helyszínen megszervezett elektronikus és egyéb veszélyes hulladék begyűjtése. A lakosság térítésmentesen adhatta le ezeken a helyszíneken a háztartásokban összegyűlt, veszélyes hulladéknak számító anyagokat. Nagyon sokan éltek a lehetőséggel, különösen nagy mennyiségű elektronikai hulladék, festék maradvány, gumiabroncs, fáradt olaj és sütőolaj került begyűjtésre.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

takaritas_2016