Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Őszi programok a bölcsődékben

2018. október 5., 09:13

Gazdag és változatos hónapot tudhatnak maguk mögött az óbudai bölcsődések: szüreti mustrával, szőlőkóstolóval és tűzoltó bemutatóval készültek a beszoktatási időszakra.

Szeptemberben több izgalmas programot is szerveztek a kerület bölcsődéiben: a Csillaghegyi Makovecz Bölcsődéjében szüreti mustra, a Medgyessy Bölcsődében és a Szél Bölcsődében szőlőkóstolgatás várta a kicsiket. A Makovecz Bölcsődébe járó gyerekek további különleges meglepetésben is részesültek, ugyanis szeptember 11-én az Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltói tartottak helyismereti gyakorlatot.

„Látni kellett volna azokat a csillogó tekinteteket, a boldog gyermekek arcát! A program után a bölcsődések szinte elárasztották a nagy piros autót és minden zugát megszállták – idézte fel a bölcsőde vezetője, Kálvinné Török Judit.

„Ez egy nagyon izgalmas időszak, hiszen ez az első alkalom, amikor a kicsik elszakadnak az anyukától, apukától, és egy egészen új közegbe kerülnek. Kezdetben minden nagyon új, idegen, és a mi dolgunk éppen az, hogy megszerettessük velük az új helyzetet. Éppen ezért nagyon tapintatosan, odafigyelve fogadjuk a gyermekeket” – mondta el Tárnoki Erzsébet, az Óbudai Egyesített Bölcsődék vezetője. „Nagyon fontos számunkra, hogy a szülőket is bevonjuk a közös bölcsődei munkába. Minden évben megrendezik Óbudán az OKK-ban az Egészségnapot, amelyen idén is részt vettünk. Ezúttal a bölcsődei alapellátásról, a különböző bölcsődei szolgáltatásokról tájékoztattuk a kisgyermekes családokat, interaktív játszócsoportot rögtönözve. Természetesen dolgozóink szakmai továbbképzésére is odafigyelünk: Október 4-én különleges előadást tartottak munkatársainknak a Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány szakemberei. Az óbudai önkormányzattal együttműködő civil szervezet terapeutái az éretlen idegrendszerű gyermekekről, és az autizmus spektrumzavar korai gyanújeleiről adtak rövid ismertetőt. 50 kisgyermeknevelő kollégánk vett részt a képzésen, mivel bölcsődéinkben mi is integrálunk eltérő fejlődésű gyerekeket. A fejlesztésük is nálunk történik, a III. Kerületi Pedagógiai Szakszolgálattal együttműködve.”

A 6. éve folyó zenei fejlődésgondozás is nagy népszerűségnek örvend a kerületben, melynek keretében a Kerek zenekar jár bölcsődéről bölcsődére, és zenével, és tánccal mozgatja meg a kicsiket. A foglalkozás időpontjai a www.obudaibolcsodek.hu/elo-nepzene-a-bolcsodeben/ honlapon is elérhetőek.

Októberben sem fognak unatkozni a bölcsődések, hiszen ebben a hónapban lesz az állatok világnapja, amit több intézményben is megünnepelnek, de lesz tök- és termések napja is, amire szintén látványos foglalkozásokkal készülnek a kisgyermeknevelők.