Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Több III. kerületi ötletre is szavazhatunk a fővárosi részvételi költségvetés keretein belül

2021. május 20., 13:03

Összesen 53 megvalósítható ötletre szavazhatnak a fővárosban élők a részvételi költségvetés 1 milliárd forintos keretének erejéig, egészen június 30-ig. A zsűri által kiválasztott és szavazható ötletek közül a nem konkrét helyszínhez köthető ötletek után a kerületünkre vonatkozó ötletek száma a legtöbb.

Tavaly októberben indult a Fővárosi Önkormányzat részvételi költségvetés projektje, amelyben a budapestiektől vártak olyan fejlesztési javaslatokat a fővárosra vonatkozóan, amelyeket szakmai és jogi kontroll után a városvezetés megvalósíthat.

A projekt abba a szakaszába érkezett, amikor a több száz beérkezett ötletet a Főpolgármesteri Hivatal és a részvételi költségvetés véletlenszerűen összeválogatott budapestiekből álló tanácsa megszűrt, és leszűkített 53 ötletre.

A megvalósíthatónak tartott kezdeményezések közül öt Óbuda-Békásmegyerhez köthető.

Ebből három kifejezetten a kerület további zöldítését célozza, hiszen a “Zöld Budapest” kategóriában kapott helyet, kettő pedig a “Gondoskodó Budapest” kategóriába került.

A kerületünket érintő projekteket beküldőknek köszönjük az ötleteket, és mindenkit arra biztatunk, hogy szavazzon arra, amelyik neki a legjobban tetszik.

A III. kerületi ötletekről itt olvashatnak bővebben:

  1. A Gőtés-tó revitalizációja
  2. Hollós Korvin Lajos utcától délre eső fővárosi terület legyen rendezett park
  3. Közösségi kertek Kaszásdűlőn
  4. Kerékpáros/gördeszkás akrobatapálya létesítése Óbudán
  5. Legális graffitifal létrehozása a III. kerületben

A szavazatok leadása 

3 kategóriában lehet leadni egy-egy szavazatot: Egész BudapestGondoskodó BudapestZöld Budapest 

FIGYELEM! A szavazónak minden kategóriában kötelező egy ötletet kiválasztania. 

Természetesen valamennyi ötlettel érdemes megismerkedni, hiszen számos olyan javaslat kerülhet megvalósításra, amely valamennyiünk életét megkönnyítheti. Többek között Felnőtt Autista Szabadidős és Kulturális Központ létrehozására, ingyenes sportolási lehetőség biztosítására, közösségi parkgondozásra és üres lakások felújítására és hajléktalan embereknek történő bérbeadására is szavazhatunk.