Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ötpárti baloldali összefogás Óbuda-Békásmegyeren

2019. július 26., 11:23

Két hete mutatkozott be a választóknak az ellenzék közös, III. kerületi polgármesterjelöltje, az MSZP-s dr. Kiss László. Az MSZP, a DK, a Momentum, a PM és az LMP szocialista jelöltje elmondta: készen állnak a Fidesz leváltására Óbudán. Kerületi programjuk legfontosabb elemei a gyermekgyógyászati központ létrehozása, illetve szociális bérlakások építése.

A öt baloldali párt július elején jelentette be: megállapodtak arról, hogy az őszi önkormányzati választásokon közösen támogatott jelölteket indítanak minden budapesti kerületben.

Óbuda-Békásmegyeren öt baloldali párt összefogásában a szocialista dr. Kiss László indul ősszel a polgármesteri székért. A politikus és a képviselőjelöltek július 12-én tartottak sajtótájékoztatót programjukról. Bár a képviselőjelöltek listája még nem nyilvános, a sajtótájékoztatón az MSZP-s dr. Kiss László mögött felsorakozottak mind pártpolitikusok. Ismereteink szerint a 16 egyéni önkormányzati képviselői helyre 14 férfi és 2 nő pályázik, akik közül négyen az MSZP, négyen a DK, ketten a PM, négyen a Momentum jelöltjei, egy politikust pedig az LMP delegál. Helyi civil szervezet képviselője nincs a jelöltek sorában.

Budapest, 2019. július 12. MTI/Bruzák Noémi

Az ellenzéki összefogás Óbudán készen áll arra, hogy leváltsa a Fideszt – hangoztatta a III. kerület szocialista polgármesterjelöltje. Dr. Kiss László az MTI tájékoztatása szerint elmondta: Óbudán eddig csak a Fidesz felső vezetésének akarata érvényesült még a helyi fideszes elittel szemben is. Az ellenzék most készen áll arra, hogy megszabadítsa a városrészt a Fidesztől – hangoztatta. Az a cél, hogy a kerületben ne a fideszes oligarchák pénzügyi érdekei, hanem a kerületi lakosok számítsanak, amikor például a Hajógyári-szigetről, vagy a római-parti mobilgátról van szó – tette hozzá a szocialista politikus. Kiss László azt ígérte: megválasztása esetén lesz a városrésznek új gyermekrendelője, és két év alatt 100 vagy akár 200 új szociális bérlakás. A kerület ügyeinek intézése pedig átlátható lesz, nem a háttéralkuk fognak dönteni – tette hozzá.

Az eseményre az obuda.hu önkormányzati weboldal szerkesztői és az Óbuda Újság sem kaptak meghívást, így arról tudósítani sem volt lehetőségük. Hivatalos közleményt július 12. óta nem adtak ki a pártok, így az MTI híradása alapján készült beszámoló az elhangzottakról.