Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ötven produkcióval készültek idősklubjaink a kétnapos művészeti fesztiválra

2022. június 3., 10:13

Kétnapos művészeti fesztiválon mutatták be idősklubjaink tagjai sokféle színpadi műfajban produkcióikat. Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményünk jó hangulatú rendezvényén közel ötven előadást láthattunk.

Ismét bebizonyosodott, hogy a közös alkotás éppúgy mint a művészeti élmény közös befogadása, összekapcsol bennünket. Két esztendőnyi kényszerű kihagyás után újra együtt lehettünk Óbuda-Békásmegyer idősklubjaink művészeti fesztiválján, mely már több évtizedes hagyománnyal bíró kezdeményezésünk.

És hogy mennyire várták, mennyire készültek fellépőink a találkozásra egymással és egymás előadásaival, mi sem bizonyíthatná jobban, mint az, hogy csaknem ötven színpadi alkotással kétszáz előadó került az idei esztendő művészeti fesztiváljának programjába. Így végül kétnaposra kellett terveznünk rendezvényünket, hogy jusson idő minden alkotói bemutatkozásra, melyek a legváltozatosabb előadó-művészeti műfajokból érkeztek.

„Fellépőink annak a színes kultúrának az üzenetét hozták el ma nekünk, melyet idősklubjaink befogadó, elfogadó közösségében a mindennapokban is képviselnek. Ez példa lehet a fiatalabb nemzedékek számára, ahogyan az szintén, mennyi munkával és jókedvvel készültek, hogy örömöt szerezzenek valamennyiünknek,” – mondta Haskóné Alker Annamária intézményvezető köszöntőjében.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere szintén üdvözölte a művészeti fesztivál résztvevőit: „Önök most a legnagyobb ajándékot hozták el nekünk és egymásnak: a művészeti élmény ajándékát, köszönjük.”

A művészeti fesztivál minden fellépőjének gratulálunk a felejthetetlen két napon nyújtott előadásaikhoz. És oklevéllel köszönjük meg minden idősklubunknak a részvételét.

Zsűrink tagjainak: Kökény Julianna, a kulturális központ korábbi vezetőjének, Straub Dezső és Mohácsi Attila színművészeknek, szintén köszönjük támogató munkájukat. A fesztiválnak ezúttal a San Marco utcai Óbudai Kulturális Központunk adott otthon, melyen szociális szolgáltató intézményünk korábbi vezetőjét, Müller Istvánné Pannikát díszvendégként köszönthettük.