Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óvodáink és bölcsődéink dolgozóinak tesztelése megtörtént, az eredmény kifejezetten biztató

2020. november 26., 18:21

A harmadik kerületi önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék dolgozóit a mai napon tesztelték, elenyésző számú munkatársunk koronavírustesztje lett csak pozitív – ők is tünetmentesek.

A mai nap során, november 26-án Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fenntartásában működő óvodákban és bölcsődékben a dolgozók csoportos tesztelése megtörtént Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) november 23-án indult országos tesztelésének keretében.

A részvétel minden esetben önkéntes volt. A szűrést antigén gyorsteszttel végezték el.

11 önkormányzati fenntartású óvodánk összesen 32 épületéből 31-ben végeztek szűrést, a maradék egy intézménybe holnap mennek, bölcsődéink 10 tagintézményéből pedig 9-ben, egyben szintén a holnapi nap folyamán fognak tesztelni.

Az óvodai tesztek során 492 negatív teszteredményre összesen 5 pozitív jutott, intézményenként egy-egy fő:

  • Óbudai Gyermekvilág Óvoda – Kanóc utcai intézmény
  • Cseresznyevirág Művészeti Óvoda – Medgyessy Ferenc utcai intézmény
  • Óbudai Mesevilág Óvoda – Bárczi Géza utcai intézmény
  • Pitypang Művészeti Óvoda – Dósa utcai intézmény
  • Pitypang Művészeti Óvoda – Ürömi utcai intézmény

Az Óbudai Mesevilág Óvoda Bárczi Géza utcai telephelyére a holnapi nap során önkormányzati forrásból 6 gyorstesztet juttatunk el a szabadságon lévő kollégák szűrése céljából.

Bölcsődei dolgozóink közül 253 tesztelt személyből összesen 3-nak lett pozitív az eredménye, intézményenként egy-egy fő:

  • Kelta Bölcsőde: olyan személynek lett pozitív a tesztje, aki gyerekekkel nem találkozott
  • Kerék Bölcsőde
  • Arató Bölcsőde

Mind az óvodákban, mind a bölcsődékben azok a kollégák, akiknek pozitív lett a teszteredményük, tünetmentesek voltak.

Az érintett személyek az intézmények vezetőivel a járványügyi protokollnak megfelelően járnak el, az eredményekről a kerületi tisztifőorvost haladéktalanul értesítették.

Az érintett intézményekben a fertőtlenítést dr. Kiss László polgármester a mai napon elrendelte.

Ahhoz, hogy a koronavírus-fertőzöttek aránya ilyen örvendetesen alacsony lehessen a kerületi intézményekben, az kellett, hogy a járvány kezdetétől érvényben lévő szigorú szabályokat, amelyeket elrendeltünk, kollégáink fegyelmezetten betartsák és betartassák, amit ezúton is nagyon köszönünk.

Mindenkit arra kérünk, a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a maszkviselésre, a rendszeres kézmosásra és a védőtávolságra, a jövőben is szigorúan tartsa be.